Genieten in je tuin!

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER HOGEDRUKREINIGERS

Een hogedrukreiniger verwijdert aanslag, verwering en ander hardnekkig vuil door middel van een waterspuit. Het water wordt onder hoge druk naar het spuitpistool gevoerd. Hiermee kun je je voertuig wassen en allerlei soorten oppervlakten schoonmaken. Bij het kopen van een hogedrukreiniger moet je op een aantal dingen letten. Zo kun je hogedrukreinigers vergelijken op reinigingsvermogen en de manier waarop de motor wordt aangedreven. Ook kun je verschillende accessoires op je hogedrukreiniger aansluiten.

Tuinproducten | Blog Alles Wat Je Wilt Weten Over Hogedrukreinigers

HOGEDRUKREINIGER VERGELIJKEN

Als je wilt kijken welke hogedrukreiniger het beste schoonmaakt, zijn er een aantal dingen om op te letten. Allereerst is er de werkdruk in bar, ook wel waterdruk genoemd. Dit is de kracht waarmee het water uit de reiniger spuit. Hoe hoger deze druk, hoe grondiger de reiniger hardnekkig vuil kan verwijderen. Wil je de hogedrukreiniger vooral voor kleine karweitjes gebruiken, zoals het schoonmaken van je auto of tuinmeubels, dan heb je geen bijzonder hoge werkdruk nodig: 125 bar of lager is genoeg. Wil je je terras of de muren grondig schoonspuiten, dan is een hogere druk beter.

WATEROPBRENGST EN AANSLUITWAARDE

Naast de waterdruk zijn er nog twee factoren die meebepalen hoe goed de hogedrukreiniger schoonmaakt. De wateropbrengst is de hoeveelheid water die per uur door de spuit wordt verbruikt. Een hogere wateropbrengst betekent dat er meer spoelwater wordt gebruikt, waardoor de hogedrukreiniger hetzelfde oppervlakte beter schoonmaakt. Als laatste kun je bij het vergelijken van de schoonmaakkwaliteit nog kijken naar de aansluitwaarde: dat is de hoeveelheid energie die de reiniger verbruikt. Meestal wijst een hogere aansluitwaarde op een hogedrukspuit die grondiger reinigt.

Je kunt hogedrukreinigers in twee soorten onderverdelen. Elektrische hogedrukreinigers zijn goedkoper dan hogedrukreinigers op benzine, maar ze hebben meestal een lager reinigend vermogen. Dit vermogen is echter al genoeg voor de meeste huishoudelijke klussen. Vandaar dat deze hogedrukreiniger vaker door consumenten wordt gekocht. Een hogedrukreiniger op benzine wordt vooral door professionelen gebruikt. Deze reinigt niet alleen grondiger, maar vereist ook niet dat er een stopcontact in de buurt is. Hierdoor heb je veel meer bewegingsvrijheid. Wil je een elektrische hogedrukreiniger kopen, maar toch vrijer kunnen bewegen zonder het apparaat veel te verplaatsen? Kies dan een reiniger met een langere hogedrukslang.

Tuinproducten | Blog Alles Wat Je Wilt Weten Over Hogedrukreinigers .2

HANDIGE ACCESSOIRES VOOR HOGEDRUKREINIGERS

Om het schoonmaken nog makkelijker te maken, bestaan er allerlei handige opzetstukken voor hogedrukreinigers. De spuitlans is een standaard opzetstuk dat past bij eenvoudige klussen zoals je fiets of tuinmeubels. De terrasreiniger is zeer geschikt om grote oppervlakten zoals vloeren en terrassen snel schoon te maken zonder dat het water in alle richtingen spat. De vuilfrees spuit in een kleinere, maar krachtigere en snel roterende straal, waardoor je hardnekkiger vuil op lastige plekken kunt bereiken. Gebruik dit echter niet voor kwetsbare oppervlakten zoals je auto, garagedeur of glasoppervlakten: hiervoor is een borstel opzetstuk beter. Ook met een rioolreinigingsslang kun je moeilijk bereikbare plekken schoonmaken, in het bijzonder dakgoten en afvoerbuizen.

Tuinproducten | Blog Alles Wat Je Wilt Weten Over Hogedrukreinigers .3
Scroll naar top