Genieten in je tuin!

BLOEMEN ALS VRACHTWAGENS VAN VOEDSEL

Bloemen zijn enorm belangrijk voor onze voedselketen. Ze zorgen voor nectar, het voedsel van bijen. De bijen en andere insecten zorgen ervoor dat de zaadjes van andere bloemen en planten worden verspreid of bestuift. Daardoor kunnen planten, bloemen en groenten groeien en bloeien. Als bloemen er niet waren om als buffet voor de bijen te dienen, zouden wij zelf ook weinig te eten hebben. Denk er dus eens aan om speciale bijenlokkende bloemen te planten. Je doet iets heel goeds voor de wereld en je kan genieten van prachtige kleuren in de tuin. Je kan een mix van speciaal geflecteerde zaadjes kopen in het tuincentrum. Voor je het weet hoor je een prettig, rustig gezoem in de tuin.

Tuinproducten | Blog Bloemen Als Vrachtwagens Van Voedsel

Honing kopen bij de imker

Bij de imker in de buurt koop ik vaak honing. Hoe leuk is de gedachte dat de bijen de honing hebben gemaakt van de bloemen uit je eigen tuin en uit de buurt.

Honing zonder toegevoegde suikers

Het is misschien confronterend, maar het is goed om eens de pot honing uit de supermarkt wat beter te bekijken. Indien je op de inhoud beschrijving kijkt zie je hoeveel toegevoegde suikers er in een pot zitten. Soms eet je meer toegevoegde suikers dan honing zelf! Bij de imker kun je natuurlijke honing kopen, zonder toegevoegde suikers. Dat eet toch wel wat lekkerder. 

Tuinproducten | Blog Bloemen Als Vrachtwagens Van Voedsel .2
Tuinproducten | Blog Bloemen Als Vrachtwagens Van Voedsel .3
Scroll naar top