Genieten in je tuin!

LENTE EN TUINVERZORGING: KIJK HET VAN DE BOEREN AF

De lente is de periode dat alles weer gaat groeien en bloeien. Maar het kan ook nog vriezen en dat is natuurlijk funest voor planten. Dus hoe pak je dat aan? Kijk de kunst eens van de boeren af. Zij gaan rond begin april/ midden april de voeding korrels strooien met karren. Twee weken later zijn de korrels ingetrokken en mogen de koeien voor het eerst naar buiten de wei in. Dat beeld ken je vast wel. Als je de koeien vrolijk in het rond ziet springen, is het tijd om je eigen gazon te bestrooien en te maaien. Boeren doen dit voor hun beroep, dus je kan ervan op aan dat je weet wat ze doen.  Pas wel op met maaien. Je mag dit nog doen als er nog kans is op vorst aan de grond, dus doe dat zeker niet te vroeg.

Tuinproducten | Blog Bloemen En De Lente

LENTE EN TUINVERZORGING: HOE MOET JE BLOEMEN SNOEIEN?

De lente is ook de tijd om te gaan snoeien. Dat klinkt misschien gek, omdat alles nog moet groeien in de lente. Maar toch zijn er al planten die in dit seizoen gaan uitlopen. De hortentia is hier een goed voorbeeld van. Snoei deze planten en bloemen vlak boven de bovenste nieuwe knop.

Bloembollen zoals de narcis kunnen na de bloei afgeknipt worden tot vlak boven de bol en in de tuinborder geplaatst worden voor het volgende jaar. Denk hierbij aan de juiste diepte in de grond. Je plaatst de bloem tot op de hoogte waar je de bloem hebt afgeknipt. Als je dit elk jaar doet, heb je na een paar jaar een bloeiende bollenborder in april. Even hard werken geeft je dus een resultaat waar je jaren plezier van kan hebben. Denk dus niet dat je elk jaar weer terug naar het tuincentrum moet voor nieuwe bloembollen.

Tuinproducten | Blog Bloemen En De Lente .2
Scroll naar top