Genieten in je tuin!

Tuinproducten Blogs

In onze blogs kun je alle “tips and tricks” lezen over tuinproducten. Waarover word er geschreven in de media? En welke tuinproducten zijn op dit moment erg populair?  Wanneer je onze blogs leest blijf je “up to date” over Tuinproducten!

Tuinproducten | Blogs

ADVIEZEN BIJ HET KOPEN VAN TUINMEUBEL SETS

Tuinmeubelsets kopen. Een mooi tuinmeubel set geeft de gelegenheid om comfortabel buiten te zitten en te eten. Dit product koop je voor de lange termijn dus het is belangrijk om onderzoek te doen naar wat je wilt en hoe dat eruit moet zien. Om te beginnen neem je daarbij de afmetingen van jouw tuin in aanmerking. We zullen hier uitleggen wat een tuinmeubel set ….. lees verder …..

ALLES DAT JE WILT WETEN VOOR DE AANSCHAF VAN EEN TERRASVIJVER

Een terras vijver vormt een mooie aanvulling voor jouw tuin. Je brengt water in de tuin en kunt eventueel huisdieren in de terrasvijver plaatsen. Wij vertellen hier waarom je een terrasvijver wilt (laten) plaatsen. Daarnaast geven we belangrijke aandachtspunten om in een aanmerking te nemen bij de keuze voor een terrasvijver. Weet overigens dat ….. lees verder …..

ALLES OVER BESTRIJDING VAN ONGEDIERTE EN ONKRUID

Bestrijding ongedierte en onkruid. In Nederland zijn er helaas problemen met ongedierte. Een slecht onderhouden tuin trekt beestjes aan en dan zit je toch minder ontspannen op het terras. De natuur zorgt ook op andere manieren voor overlast. Zo kan onkruid langzaam de overhand krijgen in jouw tuin. Wij geven hier tips voor het bestrijden van zowel ongedierte als ….. lees verder …..

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER HOGEDRUKREINIGERS

Een hogedrukreiniger verwijdert aanslag, verwering en ander hardnekkig vuil door middel van een waterspuit. Het water wordt onder hoge druk naar het spuitpistool gevoerd. Hiermee kun je je voertuig wassen en allerlei soorten oppervlakten schoonmaken. Bij het kopen van een hogedrukreiniger moet je op een aantal dingen letten. Zo kun je hogedrukreinigers ….. lees verder …..

BLOEMEN ALS VRACHTWAGENS VAN VOEDSEL

Bloemen zijn enorm belangrijk voor onze voedselketen. Ze zorgen voor nectar, het voedsel van bijen. De bijen en andere insecten zorgen ervoor dat de zaadjes van andere bloemen en planten worden verspreid of bestuift. Daardoor kunnen planten, bloemen en groenten groeien en bloeien. Als bloemen er niet waren om als buffet voor de bijen te dienen, zouden wij ….. lees verder …..

Bloemen en de lente

De lente is de periode dat alles weer gaat groeien en bloeien. Maar het kan ook nog vriezen en dat is natuurlijk funest voor planten. Dus hoe pak je dat aan? Kijk de kunst eens van de boeren af. Zij gaan rond begin april/ midden april de voeding korrels strooien met karren. Twee weken later zijn de korrels ingetrokken en mogen de koeien voor het eerst naar buiten de ….. lees verder …..

blokhut gemaakt van duurzaam gekweekt hout van topkwaliteit

Voor wie een ruime tuin heeft en extra leef-, hobby- of werkruimte kan gebruiken is een blokhut een ideale oplossing.  Blokhutten zijn niet hetzelfde als een tuinhuis. Een tuinhuis wordt vaak gebruikt als schuurtje, waar leefcomfort net wat minder belangrijk is. Bij een tuinhuis is de kwaliteit van de gebruikte materialen daarom wat minder goed. De wanden van blokhutten ….. lees verder …..

BOMEN ZIJN PRACHTIGE SEIZOENEN KALENDERS

Bomen zijn een mooie aanvulling in iedere tuin. Vrijwel elke boom geeft er een uitgesproken karakter aan. Bovendien zorgen ze ervoor dat je tuin elk seizoen een ander gezicht krijgt. Bloeiende knopjes of bloesems in de lente, fris groen in de zomer, goudgele kleuren in de herfst en een kaal, maar open zicht in de winter. Hoewel de vorm en kleur van de blaadjes en ….. lees verder …..

COMPOST IS GOEDE VOEDING VOOR JE TUIN EN GROND

Bij compost denken mensen vaak aan de groenbak of aan bruin spul dat over weilanden wordt gespoten. Wat veel mensen misschien niet weten is dat het heel goed is voor je grond, dat je het ook makkelijk zelf kan maken en daarmee zelf je grond kan bestrooien.  Denk bijvoorbeeld aan wat er in het bos gebeurt: elk herfstseizoen ziet het overal mooi rood en oranje door ….. lees verder ….. 

DE BESTE TIPS VOOR JOUW TUININRICHTING

Het is heerlijk om een eigen stuk tuin voor of achter jouw woning te hebben liggen. Toch ben je er dan nog niet en zul je energie moeten besteden aan de tuininrichting. Het is verstandig om daarbij de tuin in het geheel aan te pakken. Wij zetten hier drie zaken op een rij die je zeker in aanmerking neemt bij het plaatsen van een tuin. Daarnaast gaan we kort in op ….. lees verder …..

DE MOGELIJKHEDEN VAN BEMESTING IN JOUW TUIN

Hoe gaat bemesting in zijn werk? Het is het beste om te bemesten in het voorjaar. Planten groeien in het voorjaar sneller. Als jij wilt dat jouw tuin groeit en bloeit dan moet je hiervoor bemesten. Dit is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de grond en wat je laat groeien. Hier vertellen wij waarom bemesten belangrijk is en hoe deze procedure in zijn werk gaat. Tenslotte ….. lees verder …..

DE ZACHTE PRACHT VAN BLOEMEN

Als er iets is waar eigenlijk iedereen vrolijk van wordt, dan zijn het wel bloemen. Hun prachtige kleuren en geuren fleuren elke omgeving op. Niet voor niets is het woord fleuren afgeleid van het Franse woord voor bloem, fleur. Bloemen zijn overal te vinden. Van de tulpen in de Keukenhof tot aan de kleine bloemetjes in de berm, tussen het onkruid. Je kan eigenlijk niet ….. lees verder …..

DIT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VAN ZADEN

Zaden bieden de mogelijkheid om groente en planten te groeien in jouw tuin. Wij gaan hier kort in op beide categorieën. Daarbij gaan we in op de verschillende zaad soorten die er bestaan en waarvoor zaden geschikt zijn. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor een eigen moestuin. In Nederland is er een bijzonder ruim assortiment op de markt, bij zowel ….. lees verder …..

EEN ENORME KEUZE AAN TUINMEUBELEN

Als je je tuin een grote beurt wil geven, dan gaat er van alles veranderen. Misschien wil je een meer bomen planten, of ga je juist wat meer tegels plaatsen. Hoe dan ook heb je daar passende tuinmeubelen bij nodig. Een tafel, stoel of schuurtje op de buitenplaats. En dan is de keuze enorm. Wat je ook in gedachten hebt bij het inrichten van de tuin, er is altijd wel een geschikte ….. lees verder …..

EEN HAKSELAAR IS HANDIG OM TE HEBBEN

Ooit van een hakselaar gehoord? Een ander woord ervoor is een houtversnipperaar, een machine die hout en bomen tot snippers verwerkt. Misschien geeft dit je een idee over wat de machine doet. Een hakselaar is een landbouwmachine. Deze machine wordt gebruikt voor het versnipperen en maaien van gras, luzerne, koolzaadstro, snijmaïs of andere gewassen. De ….. lees verder …..

EEN NIEUW GAZON: ZAAIEN OF GRASZODEN?

Het onderhoud van een gazon is een flinke klus, zelfs als je het ooit hebt aangelegd met behulp van graszoden. Na een aantal jaren zal er steeds meer mos of onkruid in het gras komen. Als het niet meer lukt om dat voldoende te verwijderen is een nieuw gazon de beste oplossing. Maar waar kies je dan voor: zaaien of graszoden. Het voordeel van zaaien is, dat het veel ….. lees verder …..

EEN OPGERUIMDE TUIN DANKZIJ DE BLADBLAZER

Iedere herfst is het weer zover, de bladeren vallen. In het bos is dat een mooi gezicht. Maar als jij grote loofbomen rond je huis hebt staan, dan geeft al dat vallende blad wel behoorlijk wat overlast. Je kunt met de bezem aan de slag, maar dat is alleen een optie als je in goede conditie bent en er maar weinig bladeren gevallen zijn. Een beter idee is het vaak om een bladblazer te gebruiken ….. lees verder …..

EEN TUIN BESPROEIEN MET WATERPOMPEN

Als het warm is in de zomer moeten de planten in je tuin extra water hebben om te voorkomen dat ze het niet overleven. Dat kan met een gieter of met leidingwater en een tuinslang, maar door waterpompen te gebruiken zijn ook andere waterbronnen beschikbaar. Wie in de buurt van sloten, kanalen, meren of rivieren woont, kan hiervan gebruik maken. Ook zijn ….. lees verder …..

GEBRUIK EEN DRUKSPUIT OM JE TUIN GRONDIG SCHOON TE MAKEN

Een drukspuit is ideaal voor het schoonmaken van stenen of ander hard materiaal met aanslag erop. Ooit stenen met hardnekkige aanslag of mos proberen schoon te maken met een waterslang? Precies, dat werkt dus niet zo goed. Een drukspuit, zoals je al aan de naam kunt aflezen, spuit met een hoge druk water uit de slang, waardoor aanslag of viezigheid makkelijker ….. lees verder …..

GEEF JE TUIN EEN NATUURLIJKE UITSTRALING MET TUINHOUT

Heb je plannen om in je tuin een overdekt terras te maken, of wil je een houten schutting plaatsen, dan zul je je moeten afvragen welk tuinhout je hiervoor kunt gebruiken. Eerst zul je moeten uitdenken hoe je project er moet komen uit te zien, hoeveel hout je nodig hebt, en welke elementen (palen, schotten, planken, latten). En je zult moeten kijken welk type ….. lees verder …..

GOEDE GROND VORMT DE BASIS VOOR JOUW TUIN

Grond is belangrijk als je de natuur in je tuin brengt en planten en bloemen goed wilt laten groeien. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste soort tuinaarde of potgrond koopt. Dit is speciale grond die kwaliteiten bevat om planten en bloemen te laten groeien en te zorgen voor de juiste bemesting. Als jij een tuinman inschakelt voor werkzaamheden dan brengt die de ….. lees verder …..

HANGSTOELEN ALS VAKANTIE IN JE EIGEN TUIN

Heb je hangstoelen al eens goed bekeken? Het zijn heerlijk coconnetjes waar je lekker in weg kan kruipen. En ze zijn vaak gemaakt om tegen weer en wind bestand te zijn, dus kunnen ze in de tuin staan. Stel je eens voor wat voor een heerlijke zomerdagen je dan in je eigen tuin kan doorbrengen. Met een lekker kopje thee of een goed boek. Een hangstoel in de tuin is als ….. lees verder …..

HET BELANG VAN ACCESSOIRES BIJ TUINSLANGEN

Wie op zoek gaat naar tuinslangen komt er al snel achter dat de keuze enorm is. Er zijn verschillen in kwaliteit, doorsnede, lengte, oprolmethoden en koppelstukken. Als je voor het eerst een tuinslang aan gaat schaffen kun je vaak profiteren van aanbiedingen. Het is dan aantrekkelijk om een tuinslang met een haspel of met allerlei sproei hulpstukken aan te schaffen. Maar ….. lees verder …..

HET BESTE TUINGEREEDSCHAP VOOR IEDERE TUIN

Voor ieder klusje in de tuin is speciaal tuingereedschap te verkrijgen. Je vraagt je waarschijnlijk af, welke gereedschappen onmisbaar zijn en waar je bij de aanschaf ervan op moet letten. Welke materialen je moet hebben is in eerste plaats afhankelijk van het type tuin dat je hebt. Heb je veel struiken en een heg, dan zul je veel gebruik maken van snoeigereedschap. Heb je een ….. lees verder …..

HET HELE JAAR DOOR PLEZIER VAN JE TUIN

De natuur verandert elk seizoen en je tuin verandert met de seizoenen mee. Dat geeft je tuin vier keer per jaar een ander gezicht. Er zijn veel manieren waarop je van je tuin kan genieten. Waar je in de zomer heerlijk kan barbecueën en in de zon kan luieren met een boek, kun je in de herfst genieten van de verkleuring van de bladeren. Met een beetje geluk heb je in ….. lees verder …..

HET INRICHTEN VAN EEN SFEERVOLLE TUIN

Een tuin sfeervol inrichten kan op net zoveel manieren als er variaties in tuinmeubels, tuinaccessoires en maten tuinen zijn. Persoonlijke smaak speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij dit vraagstuk. Waar de een bijna met een nagelschaartje het grasveld bijknipt, vindt de ander het juist belangrijk dat de natuur een beetje de eigen gang kan gaan. In zo’n ….. lees verder …..

HET ONDERHOUDEN VAN EEN GEZONDE TUIN

Als je een tuin hebt met veel groen, moet je die goed onderhouden om hem groen en gezond te houden. Het is sterk afhankelijk van de planten, struiken en bloemen in de tuin hoe je de tuin precies moet onderhouden. Maar enkele dingen die altijd opgaan voor een gezonde tuin zijn: maak hem aantrekkelijk voor bijen en vogels, beperk het aantal tegels in de tuin en ….. lees verder ….. 

HOE KIES JE GEMAKKELIJK GOEDE TUINSPROEIERS?

Wil je jouw tuin beschermen tegen droogte? Zorg er dan voor dat je planten genoeg water krijgen. Voor bloempotten, plantenbakken of een kleine tuin is een gieter voldoende. Dat is een makkelijke en vooral voordelige keuze. Is jouw tuin echter groter, dan kun je het beste tuinsproeiers aanschaffen. Er bestaan allerlei soorten tuinsproeiers. Welke het beste bij je past ….. lees verder …..

HOE KIES JE MAKKELIJK DE JUISTE TUINBANKEN?

Tuinbanken geven je een plek om heerlijk te genieten van de zon. Ook is het ideaal als je buiten wilt eten, met vrienden wilt kletsen of lekker rustig een boekje wilt lezen. Er zijn zoveel soorten tuinbanken dat het handig is om een overzicht te hebben, voordat je verdwaald raakt in de wereld van tuinmeubelen. Je hebt misschien al een vorm en grootte in gedachten …..  lees verder …..

HOT TUBS, WAT WIL JE NOG MEER?

Ken je Donna Summer nog? All I want is hot stuff. Vervang hot stuff eens door hot tubs.  Het past verbazingwekkend goed in de muziek en het is nog waar ook. Met dit fantastische tuinmeubel kun je fantastische herinneringen maken. Gezellige avondjes: onder het genot van een biertje lekker kletsen met vrienden in het warme water in de zomer. Of doe als de Finnen ….. lees verder …..

IN 4 SIMPELE STAPPEN PARTYTENTEN KOPEN EN OPZETTEN

Als je op zoek bent naar een partytent voor jouw speciale gelegenheid, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Als eerste wil je natuurlijk uit het grote aanbod aan partytenten een geschikte tent voor jouw gelegenheid kopen. Verder wil je weten hoe je de tent goed opzet, zodat er geen ongelukken gebeuren tijdens het feest. Tenslotte is het ook handig om ….. lees verder …..

KIES DE BESTE KETTINGZAAG

Kettingzagen zijn handig gereedschap voor in de tuin. Je kunt er bomen en struiken mee snoeien of uitdunnen of hout voor in de openhaard zagen. Er zijn verschillende soorten kettingzagen te verkrijgen. Als je hem voor snoeiwerkzaamheden wil gebruiken, dan kun je kiezen voor een kettingzaag met een korter zaagblad dan dat je hem wil gebruiken om bomen om te ….. lees verder …..

KOOP NU DE BESTE TUINSLANGHASPEL VOOR JOUW HUISHOUDEN

Een tuinslanghaspel is handig om jouw tuinslang goed op te bergen. Het lijkt een eenvoudig product, maar je wilt toch goed opletten bij de aanschaf. Wij gaan hier in op belangrijke aandachtspunten bij het selecteren van de juiste tuinslanghaspel. Vervolgens gaan we in op een aantal bekende merken die dit type tuinslanghaspels verkopen. Al met al vind je hier dus alle ….. lees verder …..

LEES HIER ALLE INFORMATIE OVER HET AANSCHAFFEN VAN TAKKENZAGEN

Een nieuwe takkenzaag kopen is voor iemand met weinig verstand van tuinieren lastig. Gelukkig vertellen wij je hier wat een takkenzaag is en waar die voor gebruikt worden. Daarna bespreken we kort waar je op let bij het kopen van het juiste product. Tenslotte geven we nog wat tips omtrent de aankoopplaats van een nieuwe takkenzaag. Zo kun jij goed ….. lees verder …..

LEES HIER ALLES OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN HAAG

Het plaatsen van een haag gebeurt voor diverse doeleinden. Het biedt de mogelijkheid om op een natuurlijke manier jouw tuin af te scheiden van anderen. Daarnaast geeft het de optie om meer groen in je tuin te creëren. In tegenstelling tot een schutting vereist een haag natuurlijk wel het nodige onderhoud. We gaan hier kort in op de verschillende soorten hagen.  Op ….. lees verder …..

LEKKER AFKOELEN ONDER DE BUITENDOUCHE

Als het in de zomermaanden erg warm is zit je natuurlijk veel buiten. Met een buitendouche zorgt je ervoor dat je niet oververhit raakt. Want zodra je het even te warm hebt spring je onder de douche en dan kun je weer een hele tijd tegen de zonnewarmte. Een buitendouche is gemakkelijk thuis aan te leggen. In principe is een leiding met koud water voldoende om ….. lees verder …..

MET ONZE ADVIEZEN KOOP JE DE BESTE TAKKENSCHAAR

Een takkenschaar is ideaal om in de schuur te hebben. Bomen en struiken groeien snel en een takkenschaar helpt om dat binnen de perken te houden zodat je van jouw tuin geen oerwoud maakt. Toch is dit een aankoop die je niet regelmatig zult doen en die voor een leek lastig is. Wij geven je hier drie tips over waar op te letten bij het kopen van een takkenschaar. Daarbij ….. lees verder …..

MET BLOEMBOLLEN EEN FLEURIGE TUIN

Hoe mooi is het om in het voorjaar het eerste groen op te zien komen in je tuin. Langzaam groeien de bloembollen die je in het najaar in de grond hebt geplant uit tot prachtige krokussen, narcissen of tulpen. Maar let op, niet alle bloembollen moet je in het najaar planten. Zomerbloeiers zoals dahlia’s en lelies kunnen niet tegen vorst. Deze plant je het best aan het einde ….. lees verder …..

NEERSLAG METEN MET EEN REGENMETER

In Nederland worden er op ongeveer 350 plekken via regenmeters metingen gedaan op een professionele manier. Deze worden doorgegeven aan het KNMI, het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, voor het doel van onderzoek over het weer. Ze worden ook wel pluviometers genoemd en zijn instrumenten om neerslag in een tijdsperiode te meten door ….. lees verder …..

ONZE BESTE ADVIEZEN VOOR ONKRUIDBESTRIJDING

Onkruid is een, voor tuineigenaren, vervelend bijproduct van de natuur. Dan heb je een prachtige border met planten en verschijnt er onkruid. Helaas hoort dit er gewoon bij en zijn er in Nederland middelen om onkruidbestrijding effectief aan te gaan. Hier zetten wij drie tips op een rij voor onkruidbestrijding. Daarnaast bespreken we of je onkruidbestrijding zelf doet of …. lees verder …..

OP ZOEK NAAR DE BESTE GRASMAAIERS

Als je een tuin met een gazon hebt is het maaien van het gras een regelmatig terugkerend klusje. Je hebt daarbij keus uit vele soorten grasmaaiers. Er zijn zogenaamde kooimaaiers, grasmaaiers met een horizontaal ronddraaiend mes en machines met een benzinemotor. De meest verkochte zijn de elektrische grasmaaiers. Die zijn er in een uitvoering met een snoer ….. lees verder …..

OP ZOEK NAAR DE BESTE TUINSLANGEN

In bijna elke woning heb je weleens een tuinslang nodig, zelfs als je geen tuin hebt. Als die slang aan vervanging toe is moet je een nieuwe hebben. Dat valt nog niet mee, want tuinslangen zijn er in vele soorten en maten. Ze verschillen niet alleen in lengte en dikte. Ook de manier waarop ze worden opgeborgen en de accessoires die erbij worden geleverd moet je meenemen ….. lees verder …..

PLANTENBAKKEN IN HUIS EN TUIN

Planten brengen leven in je woning en in de tuin. Plantenbakken zijn een leuke manier om je planten op een decoratieve manier neer te zetten. Ze zijn handig, want planten in bakken kun je gemakkelijk water geven. Als je daar geen tijd voor hebt kun je kiezen voor bakken met een ingebouwd irrigatiesysteem. Dat zorgt er zelf voor dat de planten nooit verdrogen, dus daar ….. lees verder …..

REGENTONNEN: EEN OUD IDEE WEER MOOI GEMAAKT

Regentonnen kunnen een sombere indruk geven. Een oude, rottende houten ton die oma vroeger had. Je moet er niet aan denken dat je zo’n gedrocht de sfeer van je tuin laat verpesten.  Maar gelukkig hoeft dat niet. Er zijn tegenwoordig exemplaren te verkrijgen die het interieur van je tuin eerder aanvullen dan lelijker maken. De bekende tonnetje ronde exemplaren zijn ….. lees verder …..

SFEEROMHEINING VAN JE TUIN MET MOOIE SCHUTTINGEN

Schuttingen hebben soms het imago van een gemene optrekking die je neerzet om je gemene buren maar vooral niet te hoeven zien. Daar wordt je tuinbeeld natuurlijk niet vrolijker van. Maar met een mooie schutting doet je tuin prettig en vriendelijk aan: als je maar weet wat er bij je past. Je kan een mooie schutting neerzetten voor je tuinomheining.  Of je nu slecht ….. lees verder …..

TERRASVERWARMERS KOPEN: HIER MOET JE OP LETTEN

Het is fijn om heerlijk buiten in je tuin te ontspannen, maar als het geen zomerweer is, wordt dit al snel te koud. Terrasverwarmers zijn hier een oplossing voor. Zo kun je ook bij kouder weer lekker van je tuin genieten. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je een terrasverwarmer aan wilt schaffen. Welke terrasverwarmer kies je, hoeveel kost dat en ….. lees verder …..

TUINPRODUCTEN VOOR ELK SEIZOEN

Er zijn tuinproducten die je altijd nodig hebt, ongeacht het seizoen. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar tuinieren is een hobby die op een negatieve manier uit de hand kan lopen als je hem niet serieus neemt. Heb je al eens geprobeerd om het gras te maaien als je het een half jaar niet maait? Dan kun je beter een kapmes gebruiken…. Dat snapt een kind, maar zo zijn ….. lees verder …..

TUINPRODUCTEN VOOR HET INDELEN EN INRICHTEN VAN JE TUIN

Als je je tuin gaat indelen, moet je er ook aan denken hoe je hem in gaat delen. Of hij nu gigantisch is, of juist zeer bescheiden, je hebt een aantal vierkante meter die niet eindeloos is. Wat je ook in de tuin zet of plant, het neemt ruimte in. Als je die ruimte slim gebruikt, kan je maximaal plezier uit je beschikbare ruimte halen. Elk hoekje wordt benut of draagt bij aan ….. lees verder …..

TUINSPROEIERS HOUDEN JE TUIN OOK IN DE ZOMER GROEN

In de drogere en warmere maanden van het jaar heeft je gazon en de rest van je tuin extra water nodig om mooi groen te blijven. Heb je een klein tuintje dan kun je regelmatig water geven met een gieter of eventueel een tuinslang met sproeikop. Maar bij een grotere tuin is daar geen beginnen aan. In grote tuinen worden daarom vaak tuinsproeiers gebruikt. Je sluit de ….. lees verder …..

VEEL GEMAK IN DE TUIN MET BUITENKRANEN

Als je veel planten in de tuin hebt die je water moet geven, kan het heel handig zijn om een buitenkraan te installeren. Je hoeft zo niet iedere keer op en neer naar binnen om een gieter met water te vullen. Ook als je een gazon hebt dat je vooral in de zomer regelmatig wil bewateren, is een kraan in de tuin geen overbodige luxe. Een tuinslang die je vanaf een kraan ….. lees verder ….. 

VEEL KEUS BIJ HET KIEZEN VAN TUINHEKKEN

Het is fijn om van een mooie tuin te genieten, maar om voldoende privacy te hebben moet je eigenlijk tuinhekken plaatsen. Tuinhekken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt denken aan een natuurlijk tuinhek, zoals een haak van coniferen, haagbeuk of een andere liefst groenblijvende plant. Zo’n groene haag is echter vooral in de winter geen garantie voor ….. lees verder …..

VERWIJDER JE ONKRUIDMET ONKRUIDVERWIJDERAARS

Het is heerlijk om een tuin te hebben waar je lekker in kan gaan zitten in de warme maanden of waar je aan kan werken en dingen op kan verbouwen. Toch zit er ook een minpuntje aan een tuin hebben, namelijk het onkruid. Onkruid groeit snel en verstopt zich op de meest onmogelijke plekken en je kan er per maand uren mee bezig zijn om het te verwijderen. Gelukkig ….. lees verder …..

VIJVERPLANTEN ZIJN GOED VOOR JE VIJVER

Heb je een vijver en wil je die goed verzorgen? Dan raden we je aan om eens te denken aan het aanschaffen van vijverplanten. Een andere term voor deze planten zijn zuurstofplanten of waterplanten. Deze planten worden vaak op een plek waar water is geplant, zoals in een plas, aquarium of vijver. Zoals de naam zuurstofplant al zegt, zorgen de planten ervoor dat ….. lees verder …..

VIJVERS: EEN VERRIJKING VOOR IEDERE TUIN

Vijvers zijn erg populair bij tuinbezitters. Het maakt een tuin levendig en trekt de aandacht. Vijvers zijn er in allerlei soorten, vormen, maten en uitvoeringen. Je kunt in je tuin een waterpartij creëren door een waterdichte constructie in de grond te plaatsen. Deze zijn er voorgevormd in rubber of pvc, of je kunt er zelf één construeren met vijverfolie of in ….. lees verder …..

VOOR IEDERE HEG EEN HEGGENSCHAAR

Als je een heg hebt als tuinafscheiding zul je deze regelmatig moeten knippen. Misschien heb je al gezien dat er veel verschillende heggenscharen te verkrijgen zijn en vraag je je af welk model je het beste kunt gebruiken om jouw heg te knippen. Er bestaan zowel handmatige scharen als exemplaren met een aandrijving. En handmatige heggenschaar is in principe een ….. lees verder …..

WATERPOMPEN ALS ALTERNATIEF VOOR LEIDINGWATER

Voor de planten in je tuin is de zomer een lastige periode, want het kan lange tijd achter elkaar droog en warm weer blijven. De tuin moet dan worden gesproeid. Met behulp van waterpompen hoef je geen gebruik te maken van leidingwater. Als bron is oppervlaktewater uit kanalen, sloten, rivieren en meren te gebruiken. Waterpompen zijn ook geschikt om ….. lees verder …..

ZO VIND JE DE BESTE TUINSLANGHOUDER VOOR JOU

en tuinslanghouder is noodzakelijk om jouw tuinslang netjes op te bergen. Het is tenslotte een gevaarlijk product om gewoon te laten slingeren. Er zijn varianten die je aan de muur bevestigd en zelfs tuinslanghouders op wieltjes. Je kunt de tuinslang zo evenmatig en veilig afrollen en weer oprollen. Het kopen van een tuinslanghouder is een investering die je eens in de ….. lees verder …..

Tuinproducten | Blogs .3

Genieten in huis!

Tuinproducten.net

Onze specialisten hebben niet alleen onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de tuinproducten maar ook naar de levering van deze tuinproducten, en de service van het bedrijf. Op deze manier hoef je je daar niet druk over te maken en kun je gewoon door surfen op zoek naar andere dingen waarmee je misschien ook nog wel je tuin op wilt vrolijken.

Voor je je beslissing voor de uiteindelijke tuinproducten maakt, kijk ook vooral nog even op onze nieuwtjes pagina  zodat je zeker weet dat je geen  kortingen of kortingscodes mist. Ook kun je je hier nog even inlezen over de bedrijven en de reviewsWanneer je dan ook nog onze socials in de gaten houdt en onze tuinproducten blogs, dan ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe feitjes over Tuinproducten!

Tuinproducten | Blogs .2
Scroll naar top