Genieten in je tuin!

BOMEN zijn PRACHTIGE SEIZOENEN KALENDERS

Bomen zijn een mooie aanvulling in iedere tuin. Vrijwel elke boom geeft er een uitgesproken karakter aan. Bovendien zorgen ze ervoor dat je tuin elk seizoen een ander gezicht krijgt. Bloeiende knopjes of bloesems in de lente, fris groen in de zomer, goudgele kleuren in de herfst en een kaal, maar open zicht in de winter. Hoewel de vorm en kleur van de blaadjes en stam natuurlijk erg van elkaar verschillen, zijn bomen altijd wel een mooi gezicht. Een enkele boom of een bescheiden bosje, als je er eens op gaat letten, zal je zien hoe mooi ze zijn.

Tuinproducten | Blog Bomen Zijn Prachtige Seizoenen Kalenders .2

ALS JE EEN BOOM WILT PLANTEN

Als je een boom wil planten, moet je verschillende dingen in de gaten houden. Bomen moeten een goede bodem hebben, dus zorg ervoor dat je hem in de goede ondergrond plaatst. Zorg voor goede aarde en dat je tegels niet te veel in de weg gaan zitten. Anders kun je in de problemen komen als hij wortel gaat schieten. Nog iets om bij na te denken is het bladerdek van je nieuwe aanwinst. Is het een boom met veel blad, die je misschien ongewenste schaduw gaat geven? Of misschien wel teveel harkwerk als de herfst zich aandient?

VOGELS IN DE TUIN

Als je bomen in de tuin hebt, kun je verwachten dat je ook vogeltjes gaat aantrekken met je tuin. Tussen de takken kunnen zij een knus nestje bouwen. Dan zal je veel vogels af en aan en uiteindelijk ook uit zien vliegen. En als het vroeg licht wordt, kun je getrakteerd worden op een mooi concert in de vroege ochtend. Om de vogels echt naar je tuin te lokken, kun je natuurlijk een vogelhuisje aan je boom bevestigen.  Zo heb je heel veel plezier van zelfs een enkele boom in de tuin!

Tuinproducten | Blog Bomen Zijn Prachtige Seizoenen Kalenders
Scroll naar top