Genieten in je tuin!

DE BESTE TIPS VOOR JOUW TUININRICHTING

Het is heerlijk om een eigen stuk tuin voor of achter jouw woning te hebben liggen. Toch ben je er dan nog niet en zul je energie moeten besteden aan de tuininrichting. Het is verstandig om daarbij de tuin in het geheel aan te pakken. Wij zetten hier drie zaken op een rij die je zeker in aanmerking neemt bij het plaatsen van een tuin. Daarnaast gaan we kort in op de vraag of je dit zelf doet of dat je een tuinarchitect inschakelt die ervaring heeft met dit type projecten.

Tuinproducten | Blog De Beste Tips Voor Jouw Tuininrichting

DRIE BELANGRIJKE ASPECTEN BIJ DE TUININRICHTING

Dit zijn zaken die je zeker in aanmerking wilt nemen:

  1. Ga op zoek naar een balans tussen terras en natuur. Uiteraard wil je een plek hebben om lekker te zitten en buiten te eten, maar daarentegen is een geheel betegelde tuin ook niet mooi. Kies bijvoorbeeld voor borders, of een gedeeltelijk grasmat.
  2. Denk ook aan overkappingen. In Nederland ben je nooit zeker van het weer. Overweeg daarom een overkapping te plaatsen, bijvoorbeeld van hout. Dit geeft je de mogelijkheid om ook bij kou een plek te hebben om beschut buiten te zitten. Daarnaast wil je denken aan opslagruimtes zoals een schuur.
  3. Zorg voor een enkele stijl. Dit voorkomt dat de tuin druk is en je het overzicht verliest. De ervaring leert dat dit mensen snel gaat tegenstaan en je juist meer onderhoud hebt.

HET INSCHAKELEN VAN PROFESSIONELE HULP

Het is natuurlijk niet eenvoudig om een duidelijk beeld van de gewenste tuin te krijgen. Sommigen zijn zelf zo creatief dat ze gelijk een tekening in hun hoofd maken. Als je kunt investeren, dan kun je een tuinarchitect inschakelen. Deze heeft er zijn of haar werk van gemaakt om tuinen in te richten. Een goede tuinarchitect houdt daarbij rekening met de mogelijkheden van jouw ruimte en jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Een tuinarchitect is niet goedkoop, maar je weet wel dat het gelijk goed zit.

Tuinproducten | Blog De Beste Tips Voor Jouw Tuininrichting .3

VEEL SUCCES MET JOUW TUININRICHTING!

Ga nu aan de slag met het project tuin. Schroom niet om accessoires te gebruiken. Doe inspiratie op, op het internet en kijk ook goed naar de keuzes van familie en vrienden. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk elke dag op een tuin uitkijkt waar je tevreden mee bent en waarin je kunt doen wat jij belangrijk vindt. Er zijn in Nederland tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat het lastig is om door de bomen het bos te zien, maar met een kleine tijdsinvestering heb je snel een beeld van de mogelijkheden voor jouw wensen.

Tuinproducten | Blog De Beste Tips Voor Jouw Tuininrichting .2
Scroll naar top