Genieten in je tuin!

De mogelijkheden van bemesting in jouw tuin

Hoe gaat bemesting in zijn werk? Het is het beste om te bemesten in het voorjaar. Planten groeien in het voorjaar sneller. Als jij wilt dat jouw tuin groeit en bloeit dan moet je hiervoor bemesten. Dit is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de grond en wat je laat groeien. Hier vertellen wij waarom bemesten belangrijk is en hoe deze procedure in zijn werk gaat. Tenslotte geven we nog wat tips mee voor tijdens het bemesten zelf. Helaas is de aarde in Nederland zelf zelden erg vruchtbaar, maar bij een paar eenvoudige stappen verbeter je dit. Lees daarom nu onze tips!

Tuinproducten | Blog De mogelijkheden van bemesting in jouw tuin

Waarom is bemesten van belang?

Lorem ipsum dolor sit Planten, bomen en groenten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien. Deze bevinden zich niet altijd van nature in de grond. Als planten niet genoeg voedingsstoffen krijgen sterven ze langzaam af of raken ze beschadigt. Daarnaast loop je een hogere kans dat ze ziektes krijgen. Door speciale tuinmest kun je dit zelf aanvullen. Dit mest bevat belangrijke mineralen zoals fosfor, kalium en andere spoorelementen. Als je dus regelmatig jouw tuin bemest geniet je van een frisse en gezonde tuin. Wij vertellen nu hoe dit proces in zijn werk gaat.

Hoe gaat bemesting in zijn werk?

Het is het beste om te bemesten in het voorjaar. Planten groeien in die periode snel en behoeven extra voedingsstoffen. De planten zijn nog niet te ver gegroeid waardoor je de kogels eenvoudig neerlegt. Je wilt de bladeren niet bemesten, die dan kunnen verbranden. Daarna is het aan te bevelen om de zomer nog een keer te strooien. Vervolgens werk je de korrels met een hark in de bovenste laag van de grond. Als er geen regen verwacht wordt, wil je de korrels direct water geven. Bemesting is dus iets wat je eenvoudig zelf doet en waarvoor deskundige hulp niet noodzakelijk is.

Tuinproducten | Blog De mogelijkheden van bemesting in jouw tuin .2

Drie tips voor de juiste bemesting

Je bemest jouw tuin het beste door de gebruiksaanwijzing van de verpakking te volgen. Koop mest van een goed merk zodat je zeker weet dat je geen planten vernielt. Daarnaast wil je het proces regelmatig herhalen. Als je het voor het eerst doet experimenteer je even met wat de juiste hoeveelheid is. Tenslotte adviseren we je om online adviezen te vragen om zo optimaal te profiteren van de bemesting. Veel succes met dit project en probeer ook plezier te hebben bij het tuinieren!

Tuinproducten | Blog De mogelijkheden van bemesting in jouw tuin .3
Scroll naar top