Genieten in je tuin!

DIT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VAN ZADEN

Zaden bieden de mogelijkheid om groente en planten te groeien in jouw tuin. Wij gaan hier kort in op beide categorieën. Daarbij gaan we in op de verschillende zaad soorten die er bestaan en waarvoor zaden geschikt zijn. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor een eigen moestuin. In Nederland is er een bijzonder ruim assortiment op de markt, bij zowel offline als online aanbieders. Daarnaast bespreken we hier drie tips voor het plaatsen van zaden voor het beste resultaat. Tenslotte trekken we onze conclusie over dit onderwerp.

Tuinproducten | Blog Dit Zijn De Mogelijkheden Van Zaden .2

WAARVOOR ZIJN ZADEN GESCHIKT?

Allereerst zijn zaadjes geschikt als jij bloemen en planten aanlegt in jouw tuin. Groente en fruit kopen de meeste mensen in de winkel, maar hoe leuk is het om ook jouw eigen moestuin te hebben? Dit vereist uiteraard het nodige werk, maar je smult dan wel van zelfgekweekte sperziebonen en tomaten. Deze hobby is steeds populairder in Nederland en je kunt de moestuin zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Goede zaden zijn hierbij de basis en er zijn gespecialiseerde webshops, die vaak vanuit een passie, deze zaadjes verkopen.

ZO GA JE HET BESTE AAN DE SLAG MET ZADEN

Dit zijn drie van onze tips op een rij:

  1. Voordat je begint met zaad planten wil je eerst de tuin goed onderhouden. Verwijder eventueel onkruid. Daarnaast wil je je de aarde alvast een beetje los maken.
  2. Daarnaast wil je goed onderzoek doen. Je ontvangt in principe een gebruiksaanwijzing bij de zaden en volg de instructies nauwkeurig voor het beste resultaat. Realiseer je dat zaden, bloemen en groenten groeien door een combinatie van zuurstof, warme en vocht. Als het lange tijd niet regent ben je zelf verantwoordelijk voor het vochtig houden van zaden.
  3. Zorg dat je het zaad diep genoeg plant. Vogels zijn bijvoorbeeld dol op het eten van zaden en graven daar actief naar.

BEGIN NU MET HET AANPAKKEN VAN JOUW TUIN!

Ga nu aan de slag in jouw tuin. Het verdient natuurlijk de voorkeur dit te doen in het voorjaar of de zomer. Bij een moestuin adviseren we je om te beginnen met een klein aantal verschillende soorten zaadjes, zodat je het overzicht behoudt. Een moestuin is ook bijzonder leuk voor kinderen, zodat die letterlijk zien waar het eten op hun bord vandaan komt. Het zelf planten van zaden klinkt als een hoop werk en als het niet jouw ding is, is het dat ook. Overweeg dan een tuinarchitect in te huren of een tuinman.

Tuinproducten | Blog Dit Zijn De Mogelijkheden Van Zaden
Scroll naar top