Genieten in je tuin!

EEN OPGERUIMDE TUIN DANKZIJ DE BLADBLAZER

Iedere herfst is het weer zover, de bladeren vallen. In het bos is dat een mooi gezicht. Maar als jij grote loofbomen rond je huis hebt staan, dan geeft al dat vallende blad wel behoorlijk wat overlast. Je kunt met de bezem aan de slag, maar dat is alleen een optie als je in goede conditie bent en er maar weinig bladeren gevallen zijn. Een beter idee is het vaak om een bladblazer te gebruiken, waarmee je je terrassen, tuinpaden en het trottoir rondom je woning weer helemaal bladvrij kunt krijgen. Er zijn verschillende modellen van deze apparaten op de markt, voor welke kies je?

Tuinproducten | Blog Een opgeruimde tuin dankzij de bladblazer .2

VERSCHILLENDE TYPEN BLAZERS

Ten eerste bestaan er elektrische bladblazers. Deze hebben een snoer, die je eventueel met behulp van een verlengsnoer langer kunt maken. Het voordeel is dat dit type bladblazer vrij licht in gewicht is en weinig geluid produceert. Als je bladeren dichtbij je huis moet verwijderen, dan is dit een perfecte oplossing. Er zijn ook modellen die op benzine draaien. Deze hebben over het algemeen een erg krachtige luchtstroom, waardoor het blazen erg goed gaat. Deze zijn wel rumoerig. Daarnaast bestaan er bladblazers die uitgerust zijn met een accu, deze bestaan in verschillende vermogens en maken heel weinig lawaai.

HOE GA JE TE WERK MET DE BLADBLAZER

Als je een bladblazer gebruikt, moet je altijd veilig werken. Het best draag je stevige werkhandschoenen en een bescherming voor oren en gezicht. De bladeren van je gazon, terras of tuinpad kun je bijvoorbeeld in de border blazen. Hier dient het blad als voeding voor grond en als bescherming voor de wortels van de planten in de winter. Als je niet veel bladeren in de borders kwijt kunt, kun je de bladeren ook verzamelen en composteren. De compost kun je later gebruiken om je tuin te bemesten.

Tuinproducten | Blog Een opgeruimde tuin dankzij de bladblazer .3

OOK TE GEBRUIKEN VOOR SNEEUW EN ZAND

Natuurlijk kun je een bladblazer ook gebruiken als alternatief voor de bezem als er veel stof, zand enzovoorts op je stoep ligt. Dat is veel minder vermoeiend! En wist je dat je deze apparaten ook kunt gebruiken om sneeuw te ruimen. Verse sneeuw blaas je met de blazer gemakkelijk op een hoop, zonder dat je moeite hoeft te doen met een sneeuwschep of bezem.

Tuinproducten | Blog Een opgeruimde tuin dankzij de bladblazer
Scroll naar top