Genieten in je tuin!

EEN TUIN BESPROEIEN MET WATERPOMPEN

Als het warm is in de zomer moeten de planten in je tuin extra water hebben om te voorkomen dat ze het niet overleven. Dat kan met een gieter of met leidingwater en een tuinslang, maar door waterpompen te gebruiken zijn ook andere waterbronnen beschikbaar. Wie in de buurt van sloten, kanalen, meren of rivieren woont, kan hiervan gebruik maken. Ook zijn waterpompen te gebruiken als je een bron mag slaan. Het gebruik van waterpompen is een methode om het gebruik van leidingwater in de zomer te beperken. Je moet echter wel goed in de gaten houden dat de waterpompen niet verstopt raken.

Tuinproducten | Blog Een Tuin Besproeien Met Waterpompen .2

GEBRUIK SCHOON WATER

Als er water wordt gebruikt uit meren, kanalen en sloten is de kans groot dat dit niet helemaal schoon is. De pompen kunnen dan verstopt komen te zitten door resten van planten in het oppervlaktewater of door zand en slib, dat wordt opgezogen. Vooral als je het water uit sloten, kanalen en meren haalt is het belangrijk om een filter te gebruiken voor de waterpompen. Ook bij het oppompen van water uit bronnen en bekkens is een filter geen overbodige luxe. Het gebruik van een filter is alleen nuttig als je het regelmatig schoon maakt. Verstopte filters laten geen water door en zijn schadelijk voor pompen.

HET NUT VAN FILTERS VOOR DE BEREGENINGSINSTALLATIE

Als je waterpompen gebruikt in combinatie met filters, moeten die tussen de bron en de pomp worden gebruikt. Deze filters worden voorfilters genoemd. Alle gruis, zand en organische vervuiling in het bronwater worden door die filters verwijderd. Dat is niet alleen van levensbelang voor de waterpompen, maar ook voor de sprinklers en sproeiers in de tuin. Als die vol komen te zitten met gruis en kleine zandkorreltjes raken ze verstopt en kost het erg veel moeite om ze te weer schoon te maken.

Tuinproducten | Blog Een Tuin Besproeien Met Waterpompen
Scroll naar top