Genieten in je tuin!

LENTE in de tuin: de eerste warme zonnestralen pakken

Het is misschien wel het meest geliefde seizoen om de tuin in te gaan: de lente. Het hele koude winterseizoen heb je vanuit huis naar je tuin gekeken, maar was er niet een aanleiding om er veel tijd in door te brengen. Maar in de lente wordt het weer warmer en begint alles weer te groeien en te bloeien. De kleuren die je tijdens de winter hebt gemist, komen allemaal weer terug. Met die warmte en kleuren is de lente ook de meest belonende tijd om in de tuin te gaan werken.

Tuinproducten | Lente in de tuin .2

geniet momentjes in je tuin

Wat zie je allemaal in je tuin als het lente is? Alles wat bij het perfecte plaatje van de lente past, kun je doorgaans bereiken in je tuin. Met uitzondering van vrolijk huppelende lammetjes, misschien.
Maar lekker in de zon zitten, bloemetjes en bijtjes en dat gevoel van ‘eindelijk weer eens naar buiten: het kan alles allemaal. Het ultieme geluksgevoel kan al in een klein hoekje zitten. Leg een klein bloemenperkje aan met speciale zaadjes. Er zijn zaadmixen die speciaal zijn samengesteld om bijen en hommels te lokken. Reserveer een paar vierkante meter daarvoor, zet een stoel neer in de zon en luister naar het gezoem, terwijl je de zoete bloemengeur opsnuift.

LENTE EN EEN VIJVER IN DE TUIN

Als je een vijver in de tuin hebt, is de lente ook een seizoen om naar uit te kijken. Waar de vissen een hele tijd ondergedoken zaten, kun je ze nu weer bewonderen. Misschien heb je er een hoop bijgekregen. Onthoud dat je je vissen het beste pas weer kan voeren als het lenteweer echt doorzet. Vissen hoeven niet extra te eten als het nog kan vriezen. Strooi het vissenvoer maar weer uit als de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden of hoger schommelt.

Tuinproducten | Lente in de tuin
Scroll naar top