Genieten in je tuin!

WINTER IN DE TUIN: ACHTEROVER LEUNEN EN GENIETEN

Winter is voor een tuin een periode waar niet veel in te doen is. Planten en snoeien gaat niet, en je moet de natuur vooral zijn vrije loop laten. Dat betekent dat het voor de hobbyisten en hoveniers onder ons tijd is om achterover te leunen en te genieten van het relatieve nietsdoen en het uitzicht. Genieten van de tuin is namelijk niet alleen voor  de lente zomer en nazomer weggelegd.  Er zijn nog wel enkele klussen te doen, maar die zijn een stuk minder in aantal dan andere perioden van het jaar.

Tuinproducten | Een tuin in de winter .2

WINTER IN DE TUIN: VOGELS EN SNEEUW

In de winter hebben vogels meer moeite met het vinden van voedsel. Hang daarom eens een vetbol in de tuin, of hang een draad met pelpinda’s op. Dan doe je je kleine gevleugelde vrienden een groot plezier en heb je iets om naar te kijken en om naar uit te kijken. Waar vogeltjes in de lente al sneller gevlogen zijn kun je ze goed bekijken als ze alle tijd nemen om zich lekker vol te eten.
En vergeet de sneeuwpret in de tuin niet. Als er een pak sneeuw valt, geeft dat je tuin een uniek karakter en uitzicht. Om maar te zwijgen wat een sneeuwpop het uitzicht kan verfraaien.

DE VIJVER VAN JE TUIN IN DE WINTER

Hoewel de winter een rustige tijd is voor tuinonderhoud, zijn er wel degelijk nog wat klusjes uit te voeren.  Als je een vijver hebt, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je deze vóór de vorst nog even goed schoonmaakt. Verwijder de bladeren uit het water en zorg dat je je pompje uitzet om te voorkomen dat het bevriest. Je hoeft de vissen niet meer te voeren: die kunnen voorlopig even zonder eten. Goudvissen kun je met rust laten, maar tropische vissen moeten tijdelijk een ander onderkomen krijgen om te voorkomen dat ze doodvriezen.

Tuinproducten | Een tuin in de winter
Scroll naar top