Genieten in je tuin!

ZOMERTIJD: TIJD VOOR BARBECUE

De zomer is een heerlijk seizoen om in je tuin door te brengen. Een van de eerste dingen die de meeste mensen aan de zomer doen denken is de barbecue. En laat die toch toevallig vaak in de tuin staan! En het fijne is dat je er niet eens veel ruimte voor nodig hebt. Zelfs als je geen ruimte hebt voor een tafel met stoelen, zet je gewoon de achterdeur open en loop je de tuin in en uit. Dat belooft een heerlijke zomeravond te worden. Vanwege het eten en de hoge temperaturen. En omdat het ook nog eens lang licht blijft, duurt deze avond lekker lang.

Tuinproducten | Een tuin in de zomer .2

ZOMERTIJD: WATERPRET IN DE TUIN

De Z van zomer is ook de Z van Zwembad. Een groot zwembad in de tuin is heerlijk in de zomer, maar ook de wat kleinere opblaasbare zwembadjes kunnen al voor de nodige verkoeling zorgen. Al is het maar voor je voeten. Je hoeft geen zwemmer te zijn om een lekker koel voetenbadje te waarderen.
Als de droogte toeslaat, moet je natuurlijk ook op de planten en de bloemen gaan letten. Zorg dat ze niet wegkwijnen en haal de gieter of tuinslang er op tijd bij. En als je die dan toch al in handen hebt, kun je jezelf ( of anderen) net zo goed even verkoelen met een heerlijk koude waterstraal. Aan waterpretmogelijkheden geen gebrek in jouw zomerse tuin.

ZOMER IN DE TUIN: HOUD INSECTEN WEG

Zomer in de tuin is reden voor allerlei soorten pret. Muggen en wespen kunnen die pret nogal snel bederven. Om je zomerdagen gezellig te houden, zijn hier daarom wat tips om deze insecten te weren. Steek een wierookstokje aan om de muggen op afstand te houden. Je kan wespen foppen door een klein laagje ranja in een glas te schenken. Daar zullen de wespen heerlijk van snoepen. Zo veel zelfs, dat ze er ‘dronken’ kunnen worden en dan uiteindelijk in het laagje siroop zullen verdrinken omdat ze niet meer goed kunnen vliegen.
Muggen zijn vaak in de buurt van water. Als je dus niet gestoken wil worden, kan je het beste verder van je vijver of vogelbadjes wegblijven.

Tuinproducten | Een tuin in de zomer
Scroll naar top