Genieten in je tuin!

TUINVERLICHTING

Tuinverlichting wordt in drie categorieën verdeeld, gebaseerd op het doel van de verlichting. Ten eerste is er de functionele tuinverlichting. Dat is verlichting die je nodig hebt om te kunnen zien waar je loopt. Functionele tuinverlichting bestaat bijvoorbeeld uit spots langs een tuinpad, waarmee wordt voorkomen dat je struikelt. Functionele tuinverlichting wordt ook gebruikt op opritten en aan de muren van de woning. De tweede categorie is de accent tuinverlichting. Dat is een soort verlichting waarmee sommige planten of ornamenten worden uitgelicht. De echte sfeerverlichting versterkt de uitstraling van de tuin, ook nadat de zon is ondergegaan. Sfeerverlichting geeft licht in allerlei kleuren.

Tuinproducten | Tuinverlichting

TUINVERLICHTING MET SNOEREN

Als je een tuin hebt waarin de tuinverlichting van essentieel belang is, moet die verlichting altijd branden. Het gaat dan om verlichting waarmee een pad wordt verlicht of waarmee objecten worden uitgelicht. Zonder deze verlichting is de tuin niet zichtbaar. Verlichting op zonne-energie is dan geen optie, want dan brandt de verlichting na een donkere dag niet lang genoeg. Als je een tuin hebt als onderdeel van een restaurant of kasteel moeten de bezoekers daar te allen tijde van kunnen genieten. Dat kan alleen als de lampen met snoeren worden aangesloten. Om energie te besparen zijn die schakelbaar met een tijdklok.

LED TUINVERLICHTING

Als de verlichting in de tuin wordt opgeladen met behulp van de zon is dat een milieuvriendelijke oplossing. Sinds LED lampen hun intrede hebben gedaan in de tuinverlichting zijn deze lampen enorm populair geworden. Daardoor is het aanbod sterk gegroeid. De modernste LED lampen in de tuin blijven na een half bewolkte tot zonnige dag tot diep in de nacht branden. De hoeveelheid licht die deze lampen produceren is ruim voldoende om te dienen als functionele verlichting. Er bestaan LED lampen met een bewegingssensor. Die gaan feller branden als er iemand aan komt lopen.

 
Tuinproducten | Tuinverlichting .2
Scroll naar top