Genieten in je tuin!

GEEF JE TUIN EEN NATUURLIJKE UITSTRALING MET TUINHOUT

Heb je plannen om in je tuin een overdekt terras te maken, of wil je een houten schutting plaatsen, dan zul je je moeten afvragen welk tuinhout je hiervoor kunt gebruiken. Eerst zul je moeten uitdenken hoe je project er moet komen uit te zien, hoeveel hout je nodig hebt, en welke elementen (palen, schotten, planken, latten). En je zult moeten kijken welk type hout geschikt is voor de toepassing in jouw tuin. Je moet er vooral op letten dat het hout geschikt is voor het gebruik buiten. Het materiaal moet bestand zijn tegen weer en wind.

Tuinproducten | Blog Geef Je Tuin Een Natuurlijke Uitstraling Met Tuinhout

ZELF SCHUTTINGEN EN TUINMEUBELS MAKEN

Hout is bij uitstek het materiaal om te gebruiken in je tuin. Het heeft een natuurlijke uitstraling, waardoor het een mooie eenheid kan vormen met de rest van de tuin. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare houten tuinelementen aan te schaffen, zoals schuttingdelen, maar je kunt ook zelf met tuinhout een mooie tuinafscheiding bouwen. Ook bijvoorbeeld poorten zijn in standaard maten te vinden, maar als je een beetje handig bent, maak je ook zelf een prima tuinhek of poort met tuinhout. Je kunt zelfs zelf houten tuinmeubelen maken.

HARDHOUT DE BESTE KEUZE VOOR VOCHTIGE TOEPASSINGEN

Voor buitenprojecten kies je voor een houtsoort die jarenlang goed blijft, ook als het regent en vriest. Er zijn typen hout die meer dan 25 jaar mee gaan. Dan praat je over diverse soorten hardhout. Deze zijn ook onbehandeld bestand tegen vocht. Als je een constructie plaatst die op zeer vochtig terrein staat, of bijvoorbeeld palen diep in de grond moet slaan, is dit een goede keuze. Een nadeel van hardhout is dat het een vrij dure soort tuinhout is.

Tuinproducten | Blog Geef Je Tuin Een Natuurlijke Uitstraling Met Tuinhout .2

BEHANDELD TUINHOUT GOED ALTERNATIEF

Een goed alternatief is Douglas hout. Deze is iets minder resistent, maar kan onbehandeld toch tien tot vijftien jaar zonder problemen buiten staan. Als je dit hout behandelt, kun je het ook in de grond gebruiken. Maak je bijvoorbeeld een afdak van dit type hout, dan kan dit onder invloed van de zon wel verkleuren. Door houtolie te gebruiken kan dit worden tegengegaan. Voor schuttingen en dergelijken kun je ook bijvoorbeeld vuren- en grenenhout gebruiken. Dit is goedkoper dan de andere houtsoorten en zul je wel moeten behandelen voor gebruik. Als je behandeld hout toepast, heeft dit een levensduur van wel tien tot vijftien jaar.

Tuinproducten | Blog Geef Je Tuin Een Natuurlijke Uitstraling Met Tuinhout .3
Scroll naar top