Genieten in je tuin!

HERFST IN DE TUIN: VUURROOD EN GOUD

Herfst in de tuin klinkt niet als het leukste seizoen. Het beeld van de herfst roept al snel vallende blaadjes op. En wie moet die weer op gaan ruimen…? Precies. Maar vergeet niet dat voordat dat zover is, je kan genieten van prachtige tinten oranje, geel en rood als de blaadjes gaan verkleuren heeft dat zo zijn voordelen. Zeker als het gaat regenen, kunnen de bladeren een tijdje extra mooi kleuren.  Niet elke boom heeft deze mooie kleuren, maar de intrede van de herfst is hoe dan ook een interessante overgang om te observeren.

Tuinproducten | Een tuin in de herfst .2

HERFST IN DE TUIN: KNUTSELEN EN KNABBELEN

Als je kastanjebomen of eikenbomen in de tuin hebt, betekent dat dat de knutseltijd is aangebroken. Zodra deze bomen hun vruchten laten vallen, kan je grappige poppetje maken met tandenstokers.   Ook als je een minder grote tuin hebt zonder grote bomen, kan je mooie dingen in de tuin vinden. Probeer die mooie bladeren eens te drogen.
Als je tamme kastanjes hebt, kan je ze ook eten. Je kan makkelijk onderscheid maken tussen tamme en wilde kastanjes. Een tamme kastanje heeft een klein soort borsteltje, waar de wilde kastanje helemaal glad is.

HERFST IN DE TUIN: NAZOMEREN EN NOG EVEN KLUSSEN

De herfst is niet alleen de tijd van storm en guur weer. Met een beetje geluk kun je ook nog wat nazomeren. Dan is het de ideale tijd om voor de winter zijn intrede doet, nog wat laatste klussen uit te voeren in de tuin voordat het gaat vriezen. Maak de dakgoot schoon, of plant alvast wat plantjes, zodat die goed aan hun nieuwe plekje kunnen wennen voordat de winter toeslaat. Dat gaat natuurlijk niet voor elke plant op, maar ze kan zeker nog wat snoeien en planten. 

Tuinproducten | Een tuin in de herfst
Scroll naar top