Genieten in je tuin!

HET BELANG VAN ACCESSOIRES BIJ TUINSLANGEN

Wie op zoek gaat naar tuinslangen komt er al snel achter dat de keuze enorm is. Er zijn verschillen in kwaliteit, doorsnede, lengte, oprolmethoden en koppelstukken. Als je voor het eerst een tuinslang aan gaat schaffen kun je vaak profiteren van aanbiedingen. Het is dan aantrekkelijk om een tuinslang met een haspel of met allerlei sproei hulpstukken aan te schaffen. Maar ook als je tuinslangen koopt ter vervanging van een oude slang, is het soms aantrekkelijk om daar een nieuw oprol systeem bij te kopen. Moderne systemen om tuinslangen op te rollen werken erg handig en nemen weinig ruimte in

Tuinproducten | Blog Het belang van accessoires bij tuinslangen .2

TUINSLANGEN EN KOPPELSTUKKEN

Het is niet zo gemakkelijk om losse koppelstukken bij oude tuinslangen te kopen. Dat komt door het grote aantal tuinslangen met verschillende doorsnedes. Als je van een aanbieding van een tuinslang met koppelstukken gebruik maakt, weet je zeker dat die goed passen. Bij aanschaf van losse koppelstukken loop je het risico dat die lekken, met allerlei narigheid tot gevolg. Je moet wel opletten op het soort koppelstukken dat bij nieuwe tuinslangen wordt geleverd. Sommige hebben een waterstop. Dan hoef je niet eerst de kraan dicht te draaien als je een ander sproeistuk op de slang wilt zetten.

KIES VOOR ÉÉN MERK ACCESSOIRES

Tuinliefhebbers met een grote tuin kopen vaak een sterke tuinslang met losse accessoires. Op die manier kun je de hulpstukken kopen die je ook echt gaat gebruiken. Dat kan een flexibel sproeistuk zijn, waarmee allerlei soorten waterstralen te produceren zijn. Maar als je de auto wilt afspoelen is een hulpstuk met geïntegreerde autoborstel  ook erg handig. Voor welk systeem je kiest maakt niet uit, maar het is wel slim om alle accessoires van hetzelfde merk te nemen. Dan weet je zeker dat die op elkaar kunnen worden aangesloten. Koppelstukken en sproeikoppen van verschillende merken passen vaak niet goed op elkaar.

Tuinproducten | Blog Het belang van accessoires bij tuinslangen
Scroll naar top