Genieten in je tuin!

HET BESTE TUINGEREEDSCHAP VOOR IEDERE TUIN

Voor ieder klusje in de tuin is speciaal tuingereedschap te verkrijgen. Je vraagt je waarschijnlijk af, welke gereedschappen onmisbaar zijn en waar je bij de aanschaf ervan op moet letten. Welke materialen je moet hebben is in eerste plaats afhankelijk van het type tuin dat je hebt. Heb je veel struiken en een heg, dan zul je veel gebruik maken van snoeigereedschap. Heb je een gazon dan zul je het gras moeten maaien en verticuteren (beluchten). In de standaard tuinuitrusting kan een tuinschep of spade, een hark en schoffel, een snoeischaar en een gieter in ieder geval niet ontbreken.

Tuinproducten | Blog Het beste tuingereedschap voor iedere tuin .3

HANDMATIG OF AANGEDREVEN

Heb je een relatief kleine tuin, dan voldoen handmatige tuingereedschappen prima. Je hebt voor tien vierkante meter echt geen elektrische grasmaaier nodig, dat perfect met een handgrasmaaier. Maar heb je een grotere tuin, dan kun je aangedreven gereedschappen overwegen. Een heg van twintig meter lang snoeien met een hand-snoeischaar is niet zo’n goed idee. Ook zul je moeten nadenken over de besproeiing. In een kleine tuin kun je dat wel af met een gieter, maar in een grote tuin kun je beter een tuinslang met sproeikop gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een mobiele of vaste sproei-installatie.

HEB JE OOK EEN MOESTUIN?

Daarnaast zal het verschil maken of je ook een moestuin hebt. Iedere groente en fruit moet op een bepaalde manier worden gekweekt en daarvoor heb je wellicht speciale attributen nodig. Denk aan stokken en touw om bijvoorbeeld boontjes op te binden. Ook is een kruiwagen handig. Hiermee kun je gemakkelijk tuinaarde van de ene naar de andere kant van je tuin verplaatsen of mest om je tuin te bemesten.

Tuinproducten | Blog Het beste tuingereedschap voor iedere tuin .2

TUINGEREEDSCHAP VOOR IEDERE TUINIER

Voor je tuingereedschap gaat aanschaffen, moet je jezelf in ieder geval de vraag stellen wat voor tuinier jij bent. Werk je graag in de tuin, dan zul je waarschijnlijk meer in het gereedschap willen investeren. Als je het werk eigenlijk liever door iemand anders wil laten doen, kun je beter alleen de essentiële gereedschappen kopen. Het is belangrijk dat je je gereedschappen goed onderhoudt. Maak ze na gebruik goed schoon, en doe een druppeltje olie op de bewegende delen. Je kunt ze het best opbergen op een droge plek, zoals in de schuur, de garage of op zolder. Zo gaat het gereedschap het langst mee.

Tuinproducten | Blog Het beste tuingereedschap voor iedere tuin
Scroll naar top