Genieten in je tuin!

Het hele jaar door plezier van je tuin

De natuur verandert elk seizoen en je tuin verandert met de seizoenen mee. Dat geeft je tuin vier keer per jaar een ander gezicht. Er zijn veel manieren waarop je van je tuin kan genieten. Waar je in de zomer heerlijk kan barbecueën en in de zon kan luieren met een boek, kun je in de herfst genieten van de verkleuring van de bladeren. Met een beetje geluk heb je in de winter een mooie witte deken van sneeuw in de tuin. Het enkele wit van de winter maakt daarna plaats voor de talloze frisse kleuren van de lente.

Tuinproducten: Blog Het hele jaar door plezier van je tuin .2

ONDERHOUD VAN JE TUIN DOOR HET JAAR HEEN

Als je een tuin waarin dingen groeien en bloeien goed wil onderhouden, moet je vooral in de gaten houden dat je waar nodig op tijd snoeit, of voldoende water geeft. In de zomer kan droogte ervoor zorgen dat je je tuin zelf aan wat extra water moet helpen. Maar snoeien en wieden is iets om vrijwel het gehele jaar aandacht aan te besteden. Struiken en bomen moet je op tijd snoeien, voornamelijk in de warmere maanden. Maar ook onkruid moet je gedurende het jaar goed in de gaten houden.  Het groeit snel, en snel terug. Als je daar niet voldoende tijd aan besteedt, is er vroeg of laat niet meer tegenop te wieden.

Tuinproducten: Blog Het hele jaar door plezier van je tuin .3

ONDERSCHAT NEERSLAG GEDURENDE HET JAAR NIET VOOR JE TUIN

In Nederland regent het vaak, daar staat het land om bekend. Maar inmiddels zijn we ook vertrouwd met droogte. Als het om seizoenen gaat, vervaagd de grens met de seizoenen steeds meer. We kunnen net zo goed verregende zomers als droge winters hebben. Hou er rekening mee dat je weet wat je tuin met de neerslag aankan. Kunnen je vele tegels veel hoosbuien aan? Weet je zeker dat de planten die je plant eventueel even tegen de droogte of langdurige vorst kunnen.  April doet wat hij wil, maar de andere maanden inmiddels ook.

Tuinproducten: Blog Het hele jaar door plezier van je tuin
Scroll naar top