Genieten in je tuin!

Het inrichten van een sfeervolle tuin

Een tuin sfeervol inrichten kan op net zoveel manieren als er variaties in tuinmeubels, tuinaccessoires en maten tuinen zijn. Persoonlijke smaak speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij dit vraagstuk. Waar de een bijna met een nagelschaartje het grasveld bijknipt, vindt de ander het juist belangrijk dat de natuur een beetje de eigen gang kan gaan. In zo’n tuin zal je zelfs een beetje onkruid tegen kunnen komen. Voor de een moet een tuin een zee van groen zijn, voor de ander een plaats voor de barbecue. De een sfeer het gelach van kinderen in de zandbak, de ander op een stijlvolle plek een boek kunnen lezen met een kopje thee.  Desondanks zijn er wel denken die elke tuin extra sfeervol kunnen maken.

Tuinproducten | Blog Het inrichten van een sfeervolle tuin .2

EEN SFEERVOLLE TUIN MET SFEERVOLLE LICHTJES

Tuinverlichting doet het altijd goed voor een sfeervolle tuin. Hiermee kun je allerlei kanten op. Er bestaan natuurlijk de nodige tuinverlichtingslampen. Van de lamp die op ouderwetse straatverlichting lijkt tot functionele ledlampen. Maar daar hoeft het niet bij te stoppen. Wat dacht je van lantaarns met waxinelichtjes die je op een klein bijzettafeltje zet? Of ga de komende kerst eens extra inslaan. Niet voor kerstballen, maar voor kerstlichtjes. Ze zijn bedoeld voor in de kerstboom, maar als je ze kunstig drapeert over je overkapping, heb je er zo een heel leuk sfeertje in de tuin bij.

Tuinproducten | Blog Het inrichten van een sfeervolle tuin .2

EEN SFEERVOLLE TUIN: ZEG HET MET BLOEMEN

Een tuin krijgt altijd wel wat extra sfeer met bloemen. Je hoeft daarvoor niet meteen een blauweregen te hebben die omhoogklimt naar je dakpannen. Een enkel bloempotje met viooltjes kan al een fris accentje geven aan de anders zo grijze tuin vol tegels. Hetzelfde geldt voor bloemenperkjes. Je hoeft echt geen tweede Keukenhof te planten. Soms zijn enkele bloemen al genoeg om je tuin extra sfeer te geven.

Tuinproducten | Blog Het inrichten van een sfeervolle tuin .3
Scroll naar top