Genieten in je tuin!

Het onderhouden van een gezonde tuin

Als je een tuin hebt met veel groen, moet je die goed onderhouden om hem groen en gezond te houden. Het is sterk afhankelijk van de planten, struiken en bloemen in de tuin hoe je de tuin precies moet onderhouden. Maar enkele dingen die altijd opgaan voor een gezonde tuin zijn: maak hem aantrekkelijk voor bijen en vogels, beperk het aantal tegels in de tuin en wees alert op de pesterige insecten zoals bladluis. Kijk daarnaast goed welke planten en bloemen je in welke plaats in je tuin zet en de basis voor een gezonde tuin is gelegd.

Tuinproducten | Blog Het onderhouden van een gezonde tuin .2

INSECTEN IN EEN GEZONDE TUIN

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar insecten kunnen essentieel zijn om je tuin gezond te houden. Het ligt er alleen heel sterk aan over welke insecten je het hebt. Bijen dragen bij aan een groene tuin, omdat ze zorgen voor een goede bestuiving, waardoor er meer groen kan (blijven) groeien. Om dit soort goedaardige insecten aan te trekken, kan je een insectenhotel in je tuin plaatsen. Bladluizen zijn natuurlijk minder welkome gasten. Maar je hoeft niet meteen met gif te werken: roep de hulp in van een ander insect: lieveheersbeestjes. Die hebben er een smakelijk hapje aan.

TEGELS EN EEN GEZONDE TUIN

Tegels komen niet meteen in je op als je aan een gezonde en groene tuin denkt. Dat heeft een goede reden: tegels zijn niet bepaald goed voor je tuin als je hem groen en gezond wil houden. Enkele tegels zijn geen probleem, maar een groot tegelterras kan gevolgen hebben. Tegels trekken hitte aan, waardoor je planten en bloemen in de zomer minder vocht krijgen. Het regenwater dat er valt, kan moeilijker worden opgevangen, omdat de tegels het moeilijker maken voor planten en bloemen om wortel te schieten.

Tuinproducten | Blog Het onderhouden van een gezonde tuin
Scroll naar top