Genieten in je eigen tuin!

IN 4 SIMPELE STAPPEN PARTYTENTEN KOPEN EN OPZETTEN

Als je op zoek bent naar een partytent voor jouw speciale gelegenheid, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Als eerste wil je natuurlijk uit het grote aanbod aan partytenten een geschikte tent voor jouw gelegenheid kopen. Verder wil je weten hoe je de tent goed opzet, zodat er geen ongelukken gebeuren tijdens het feest. Tenslotte is het ook handig om partytenten te kunnen hergebruiken. Of je nou een klein tentje zoekt voor je gezin of een enorme partytent voor een bruiloft, dit zijn de stappen die je wilt doorlopen.

Tuinproducten | Blogs In 4 Simpele Stappen Partytenten Kopen En Opzetten .2

DE JUISTE PARTYTENTEN KIEZEN

Er zijn allerlei soorten partytenten beschikbaar en je wilt natuurlijk dat de tent past bij jouw gelegenheid. Kijk hierbij onder andere naar de grootte van de tent en hoeveel mensen erin moeten passen. Voor een bruiloft heb je uiteraard een grotere tent nodig dan voor een verjaardagsfeestje. De tent moet bovendien passen in de ruimte die je tot je beschikking hebt. Reken hierbij op een extra meter rondom de tent, voor het geval dat je scheerlijnen en haringen moet verankeren. Naast de grootte van de partytenten wil je ook naar het materiaal kijken. PVC is het sterkste materiaal voor tentzeilen: gebruik dit dus als jouw tent langer moet blijven staan. Zwaardere zeilen met gelaste naden zijn extra sterk.

PARTYTENTEN OPBOUWEN

Nu je de juiste tent hebt gekozen, kun je hem opzetten. Doe dit het liefst met twee of meer mensen. Zorg ervoor dat er niets in de weg staat, zodat jullie effici├źnt kunnen werken. Zet dan als eerste het geraamte van het dak in elkaar. Als het kan, wil je daarna gelijk het tentdoek aan het dak vastmaken, voordat je de verticale tentstokken aan het geraamte vastzet. Ben je klaar met deze stappen? Maak dan als laatste het tentdoek vast aan de rest van de tent, bijvoorbeeld met elastieken.

Tuinproducten | Blogs In 4 Simpele Stappen Partytenten Kopen En Opzetten .2

PARTYTENTEN STEVIG VASTZETTEN

Het is belangrijk dat jouw partytent goed vastzit aan de grond. Stel je voor dat hij midden in jouw feest wegwaait of omvalt! Meestal gebruik je hier haringen voor, net als bij een gewone tent. Bekijk de voeten van de tent: in veel gevallen hebben deze gaatjes aan de onderkant voor tentharingen. Sommige partytenten hebben hiernaast ook scheerlijnen. Andere opties om jouw tent stevig op de grond te houden zijn gewichtszakken en vulbare voeten.

PARTYTENTEN NA AFLOOP AFBOUWEN

Nadat jouw feestje is geslaagd, is het tijd om de tent uit elkaar te halen. Net als bij het opzetten zal dit het beste werken met twee of meer mensen. Haal eerst het tentdoek van de partytent af. Verwijder daarna de verticale tentstokken en haal tenslotte het geraamte van het dak weer uit elkaar. Waarschijnlijk wil je de partytent in de toekomst kunnen hergebruiken. Zorg er dus voor dat alle onderdelen droog en schoon zijn en berg ze zorgvuldig op.

Tuinproducten | Blogs In 4 Simpele Stappen Partytenten Kopen En Opzetten .3
Scroll naar top