Genieten in je tuin!

KIES DE BESTE KETTINGZAAG

Kettingzagen zijn handig gereedschap voor in de tuin. Je kunt er bomen en struiken mee snoeien of uitdunnen of hout voor in de openhaard zagen. Er zijn verschillende soorten kettingzagen te verkrijgen. Als je hem voor snoeiwerkzaamheden wil gebruiken, dan kun je kiezen voor een kettingzaag met een korter zaagblad dan dat je hem wil gebruiken om bomen om te zagen. Ook voor wat betreft de energievoorziening van de zaag zijn er verschillen. Er zijn modellen die draaien op benzine. Maar er zijn ook elektrische modellen met een accu, of met een snoer die je aansluit op het stroomnet.

Tuinproducten | Blog Kies de beste kettingzaag .2

ELEKTRISCH OF OP BENZINE?

Elektrische zagen maken over het algemeen minder rumoer dan modellen op benzine. Als je werkzaamheden in je tuin moet uitvoeren, kun je een model met snoer overwegen. Je kunt eventueel een verlengsnoer gebruiken om verder vanaf je stroombron te kunnen werken. Heb je een heel grote tuin, dan kun je een model met een accu overwegen. Let er wel op dat je eventueel zorgt voor een extra accu als je veel moet zagen! Als je grote dikke bomen moet omzagen, heb je een zaag met een groot vermogen nodig. Meestal kies je dan het best voor een benzine-uitvoering.

MET KETTINGZAAG WERKEN? LET OP VEILIGHEID

Een zeer belangrijk aspect als je het hebt over kettingzagen, is de veiligheid. Gebruik altijd persoonlijke beschermingsmiddelen, een zaagbroek en zaaglaarzen zijn speciaal gemaakt van materiaal waar de ketting in vastloopt. Draag ook werkhandschoenen, gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Daarnaast kun je het beste lange mouwen en sluitende kleding dragen. Let ook op de veiligheid van je omgeving, voor jezelf en voor anderen. Haal rondslingerende spullen weg en werk niet boven je hoofd. Let er altijd op dat je de zaag goed hanteert en zaag niet met de punt van de kettingzaag. Houdt anderen op afstand!

Tuinproducten | Blog Kies de beste kettingzaag .3

LANGER PLEZIER VAN KETTINGZAGEN MET GOED ONDERHOUD

Deel van de veiligheid is ook het onderhoud van de zaag. Controleer deze regelmatig op scherpte en spanning. Als deze niet meer scherp is, kun je hem slijpen of laten slijpen. Ook moet er genoeg motorolie aanwezig zijn. Gebruik voor kettingzagen die op benzine draaien altijd de juiste brandstof, zoals in de instructies beschreven staat. En tap deze af als je klaar bent met werken. Tot slot: maak de zaag na afloop goed schoon.

Tuinproducten | Blog Kies de beste kettingzaag
Scroll naar top