Genieten in je tuin!

LEES HIER ALLES OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN HAAG

Het plaatsen van een haag gebeurt voor diverse doeleinden. Het biedt de mogelijkheid om op een natuurlijke manier jouw tuin af te scheiden van anderen. Daarnaast geeft het de optie om meer groen in je tuin te creëren. In tegenstelling tot een schutting vereist een haag natuurlijk wel het nodige onderhoud. We gaan hier kort in op de verschillende soorten hagen.  Op voorhand verklappen we alvast dat er zoveel haagplanten zijn, dat het moeilijk is een keuze te maken. Wij vertellen daarom over de meest populaire soorten in Nederland. Tenslotte gaan we kort in op het onderhoud van hagen.

Tuinproducten | Blog Lees hier alles over de mogelijkheden van een haag .2

WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN HAGEN BESTAAN ER?

Een haag is opgebouwd uit haagplanten en/of bomen. Bekende planten zijn de taxushaag en de buxus haag. Andere opties zijn de meidoornhaag, de haagbeuk of de haagliguster. Er zijn gespecialiseerde webshops die bijzondere hagen op de markt brengen. Daarmee kun je je haag net even wat anders inrichten dan anders. Je maakt de keuze tussen een bladhoudende of bladverliezende haag. Daarnaast wordt jouw keuze beïnvloed door het doel van de haag. De hulsthaag is bijvoorbeeld een wintergroene haag, die ook in de winter mooi is.  Realiseer je dat een haag eigenlijk gewoon een boom is die in een specifieke vorm wordt gehouden. Een goede verkoper vertelt jou precies welke haag geschikt is voor jouw situatie.

HOE ONDERHOUD JE EEN HAAG?

Allereerst moet een haag gesnoeid worden. Dit gebeurt meerdere keren per jaar en je bepaalt zelf wanneer dit nodig is, afhankelijk van wat je netjes vindt. Daarnaast wil je voorkomen dat schimmels en andere ziektekiemen in de haag komen. Inspecteer hem daarom regelmatig en ga over tot bestrijding, als dat noodzakelijk is. Een haag vereist daarom relatief weinig onderhoud, al blijft het een levend iets dat meer zorg vereist dan een schutting of hekwerk. Je kunt het onderhoud uitbesteden, maar een beetje doorgewinterde klusser kan dit eenvoudig zelf doen.

Tuinproducten | Blog Lees hier alles over de mogelijkheden van een haag .2

BEGIN NU MET DIT BELANGRIJKE PROJECT

Toe aan een verbouwing van de tuin? Of merk je dat jouw tuinafscheiding niet voldoende is? Een haag is een mooie keuze omdat het natuurlijk is. Uiteraard vereist het wel enige onderhoud, maar dit is niet erg om te doen en voor sommigen zelfs een leuke afwisseling. Neem in ieder geval de nodige tijd om er achter te komen wat voor haag past bij jouw persoonlijke wensen en behoeftes.

Tuinproducten | Blog Lees hier alles over de mogelijkheden van een haag
Scroll naar top