Genieten in je tuin!

LEKKER AFKOELEN ONDER DE BUITENDOUCHE

Als het in de zomermaanden erg warm is zit je natuurlijk veel buiten. Met een buitendouche zorgt je ervoor dat je niet oververhit raakt. Want zodra je het even te warm hebt spring je onder de douche en dan kun je weer een hele tijd tegen de zonnewarmte. Een buitendouche is gemakkelijk thuis aan te leggen. In principe is een leiding met koud water voldoende om en buitendouche mogelijk te maken. Wie echter ook graag met warm water buiten wil douchen moet voor een extra warmwaterleiding zorgen, of een buitendouche nemen met een duurzaam zonnepaneel om het water op te warmen.

Tuinproducten | Blog Lekker afkoelen onder de buitendouche .2

KIES VOOR GOEDE MATERIALEN

Bij de aanschaf van een buitendouche is het materiaal dat in de douche wordt gebruikt van groot belang. Met kwalitatief goede materialen, zoals RVS, voorkom je dat de douche door weersinvloeden snel vuil is en aangetast wordt door roest. Wie liever een ander materiaal wil gebruiken heeft keus uit allerlei coatings. Die maken het mogelijk om de buitendouche in zo’n beetje elke kleur te leveren die jij mooi vindt. De coatings zijn sterk genoeg om alle weersomstandigheden te weerstaan. Let op dat niet alleen de buitendouche van goede materialen wordt gemaakt, maar ook de leidingen.

DE ZON ALS KACHEL

Hoewel een buitendouche bedoeld is om af te koelen bij erg warm weer, zijn er ook mensen die douchen met koud water net een stap te ver vinden gaan. Een mooie duurzame oplossing om onder de buitendouche met warm water te douchen is een warm waterbassin onder de afvoer. Zo’n bassin wordt ingebouwd en bevat voldoende warm water voor een comfortabele douchebeurt. Het bassin kan worden gevuld met warm leidingwater, maar het is natuurlijk wel zo milieuvriendelijk als het water wordt verwarmd met een solarpaneel. In zo’n paneel wordt koud water door de zon verwarmd, soms wel tot meer dan 50 graden.

Tuinproducten | Blog Lekker afkoelen onder de buitendouche
Scroll naar top