Genieten in je tuin!

LOUNGEBANKEN

Loungen wordt wel het ultieme genieten in de tuin genoemd en daar horen uiteraard loungebanken bij. Het grote verschil tussen gewone tuinstoelen, tuinbanken en loungebanken is, dat er heel veel kussens worden gebruikt. Het zijn niet alleen veel kussens, maar ze zijn ook ontzettend groot en dik. Met name door de ondersteuning van die kussens kun je in bijna elke gewenste positie op een comfortabele manier gaan zitten. Als je nieuwe kussens aan gaat schaffen is het goed om in de winkel te testen hoe ze zitten. De kussens mogen niet te stevig maar ook niet te slap zijn, want dan zak je helemaal onderuit en dat is niet prettig.

tuinproducten | Blogs Loungebanken

LOVESEATS

Loungen met z’n tweeën is nog veel fijner dan in je eentje. Voor gezamenlijk loungen zijn speciale loungebanken ontworpen. Die bieden plaats aan twee personen, zodat je lekker intiem met elkaar kunt kletsen. Deze loungebanken worden ook wel loveseats genoemd. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Om heel lui te liggen kies je voor een versie waarbij je helemaal onderuitgezakt in de kussens ligt. Er bestaan ook loveseats met een wat meer actieve houding. Deze loungebanken hebben de naam tete a tetes gekregen. Alle loveseats zijn verkrijgbaar met een extra voetenbank, zodat je zelfs languit kunt liggen.

ALLERLEI MATERIALEN

Loungebanken zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. De meest basic vorm van een loungebank is een pellet, waar kussens op worden gelegd. Loungebanken van materialen als wicker, hout en aluminium bieden doorgaans wat meer comfort. Deze producten zijn goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Desondanks wordt een loungeset vaak onder een overkapping geplaatst. De reden daarvoor is dat je dan de kussens niet na ieder gebruik hoeft op te ruimen. Deze loungekussen zijn niet geschikt om in de regen te laten liggen, maar als ze een keer vochtig worden kan het geen kwaad.

tuinproducten | Blogs Loungebanken .2
Scroll naar top