Hoe mooi is het om in het voorjaar het eerste groen op te zien komen in je tuin. Langzaam groeien de bloembollen die je in het najaar in de grond hebt geplant uit tot prachtige krokussen, narcissen of tulpen. Maar let op, niet alle bloembollen moet je in het najaar planten. Zomerbloeiers zoals dahlia’s en lelies kunnen niet tegen vorst. Deze plant je het best aan het einde van het voorjaar, zodat je er zeker van bent dat ze niet kapot zullen vriezen.
VEEL VERSCHILLENDE SOORTEN
Zoveel tuinen, zoveel bloembollen. Er zijn ontzettend veel soorten te verkrijgen. Alleen van de tulp al bestaan duizenden soorten. Je kunt ervoor kiezen om een perk met allemaal dezelfde bollen te planten, dat geeft het effect van een klein bollenveld. Maar je kunt ook gemengde bollen planten, dan is het steeds een verrassing om te zien welke bloem er uit de bol groeit. Het resultaat is een fleurig geheel.
IN DE GROND, HET GAZON OF IN EEN POT
Je kunt bloembollen zowel in de tuin, in je gazon of in een pot planten. In de tuin in de volle grond doe je de bol op ruim vijf centimeter diepte in de grond. Je plant ze altijd met de punt omhoog en op een niet te vochtige plek. Als je ze in het gazon wil planten kun je gewoon een gat maken, de bol erin doen en het gat weer dichtmaken. Je moet dan wel opletten met het maaien van je gras! Wil je de bollen in een pot of bloembak planten, kies dan een pot die diep genoeg is. De pot moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol zijn.
JARENLANG PLEZIER VAN BLOEMBOLLEN
Het leuke van bloembollen is, dat je er jarenlang van kunt genieten. Het is wel afhankelijk van het type bloembol of je ze in de grond kunt laten zitten. Narcissen en krokussen zullen ieder jaar opnieuw bloeien, want de bollen zijn vorst vast. Tulpenbollen en zomerbloeiers kun je het best uit de grond halen en bewaren. Zo kun je ze een jaar later weer planten en heb je weer een fleurige tuin.