Genieten in je tuin!

ONZE BESTE ADVIEZEN VOOR ONKRUIDBESTRIJDING

Onkruid is een, voor tuineigenaren, vervelend bijproduct van de natuur. Dan heb je een prachtige border met planten en verschijnt er onkruid. Helaas hoort dit er gewoon bij en zijn er in Nederland middelen om onkruidbestrijding effectief aan te gaan. Hier zetten wij drie tips op een rij voor onkruidbestrijding. Daarnaast bespreken we of je onkruidbestrijding zelf doet of juist door een deskundige laat uitvoeren. We verklappen alvast dat dit niet een lastig onderdeel van tuinonderhoud is, dat zelfs een leek snel onder de knie heeft.

 

 

Tuinproducten | Blog Onze Beste Adviezen Voor Onkruidbestrijding

DRIE TIPS VOOR ONKRUIDBESTRIJDING

Hou deze zaken zeker in gedachten:

  1. Onkruidbestrijding vindt in principe plaats tussen maart en oktober. Je begint daarbij het beste in het voorjaar. Dit heeft te maken met de bestrijdingsmiddelen die je gebruikt. Deze werken bij een temperatuur van tussen de 10 en de 20 graden en als het ’s nachts niet kouder dan vijf graden wordt.
  2. Gebruik het juiste gereedschap. Er zijn bijvoorbeeld onkruidbranders, waarmee je onkruid eenvoudig verwijderd met een simpele handeling. Traditioneel gezien werd onkruid met de hand uit de grond getrokken en dat is prima als dat jouw ding is. In andere gevallen doe je online onderzoek naar de beste gadget.
  3. Het lijkt misschien aantrekkelijk om huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te gebruiken, maar we raden dit af zijn. Azijn en bleekwater leveren een effectief resultaat, maar je kunt ook schade veroorzaken die niet makkelijk te herstellen is en waarbij gezonde planten beïnvloed worden.
Tuinproducten | Blog Onze Beste Adviezen Voor Onkruidbestrijding .4

ZELF DOEN OF EEN DESKUNDIGE?

Het verwijderen van onkruid is niet moeilijk. Of je het dus zelf doet, of laat uitvoeren door een deskundige, is een persoonlijke keus. Misschien heb je een vaste tuinman die jou dit klusje uit handen neemt. Voor andere kan het ontspannend zijn om dit juist zelf te doen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van ander onderhoud in de tuin. De afmetingen van jouw tuin spelen een rol en uiteraard lopen de kosten voor een tuinman flink op. Toch is het belangrijke onkruidbestrijding regelmatig uit te voeren, om zo een nette tuin te behouden en te voorkomen dat onkruid de tuin over neemt.

Tuinproducten | Blog Onze Beste Adviezen Voor Onkruidbestrijding .2

ONKRUIDBESTRIJDING IS NU EENMAAL NODIG

Zelfs als jij ervoor kiest om jouw tuin te betegelen, zul je altijd onderhoud moeten plegen. De natuur laat zich niet gauw tegenhouden en het is een klein nadeel van het hebben van een mooie tuin. Het is zeker geen probleem om af en toe zelf op de knieën te gaan en jouw tuin op te knappen. Met onze bovengenoemde tips kun je onkruidbestrijding tot een minimum beperken en toch genieten van een prachtige tuin met een verzorgd uiterlijk. Veel succes dus met jouw tuin en probeer ook te genieten van het doen van onkruidbestrijding, bijvoorbeeld heerlijk in het zonnetje. Je ziet in ieder geval direct resultaat van jouw werk!

Tuinproducten | Blog Onze Beste Adviezen Voor Onkruidbestrijding .3
Scroll naar top