Genieten in je tuin!

OP ZOEK NAAR DE BESTE GRASMAAIERS

Als je een tuin met een gazon hebt is het maaien van het gras een regelmatig terugkerend klusje. Je hebt daarbij keus uit vele soorten grasmaaiers. Er zijn zogenaamde kooimaaiers, grasmaaiers met een horizontaal ronddraaiend mes en machines met een benzinemotor. De meest verkochte zijn de elektrische grasmaaiers. Die zijn er in een uitvoering met een snoer, maar er zijn ook heel krachtige accumaaiers. De tuinliefhebber die het echt gemakkelijk wil hebben kiest uiteraard voor een robotmaaier. Zo’n apparaat doet niets anders dan continu je gras maaien. Het gazon heeft dan altijd de perfecte hoogte.

Tuinproducten | Blog Op Zoek Naar De Beste Grasmaaiers

WELKE GRASMAAIER HEB JE NODIG?

Bij het uitzoeken van grasmaaiers zijn een aantal factoren van belang. Ten eerste is dat het formaat van je gazon. Voor een heel groot gazon heb je een krachtiger grasmaaier nodig dan voor een gazon van slechts enkele vierkante meters. Grasmaaiers op benzine zijn daar uitstekend voor geschikt. Je persoonlijke voorkeur speelt ook een rol. Wie geen zin heeft om minstens eens in de twee weken het gras te maaien kan het beste een robotmaaier kopen. Maar als je voor zo’n hightech apparaat kiest, moet je behoorlijk diep in de geldbuidel tasten, want een robotmaaier is duurder dan een gewone grasmaaier.

DE GEMAKKELIJKSTE GRASMAAIERS

Gazons met een grootte tussen de 50 en 250 vierkante meter zijn het beste te onderhouden met elektrische grasmaaiers. Voor wie niet zo handig is in het manoeuvreren van een grasmaaier met een snoer, zijn grasmaaiers met een accu een goed alternatief. Want je wilt uiteraard niet het risico lopen om het snoer doormidden te maaien en misschien een elektrische schok te krijgen. Als je voor gemak kiest is een opvangbak voor het gras een onmisbaar onderdeel van de grasmaaier. In dat geval is het niet nodig om het gazon na het maaien met een grashark schoon te maken.

Tuinproducten | Blog Op Zoek Naar De Beste Grasmaaiers .2
Scroll naar top