Genieten in je tuin!

OP ZOEK NAAR DE BESTE TUINSLANGEN

In bijna elke woning heb je weleens een tuinslang nodig, zelfs als je geen tuin hebt. Als die slang aan vervanging toe is moet je een nieuwe hebben. Dat valt nog niet mee, want tuinslangen zijn er in vele soorten en maten. Ze verschillen niet alleen in lengte en dikte. Ook de manier waarop ze worden opgeborgen en de accessoires die erbij worden geleverd moet je meenemen bij het kiezen van tuinslangen. Wie een tuinslang gebruikt om de planten op het balkon water te geven heeft het meeste aan korte dunne tuinslangen, die in opgerolde vorm weinig ruimte innemen.

Tuinproducten | Blog Op Zoek Naar De Beste Tuinslangen

TUINSLANGEN VOOR EEN KLEINE TUIN

Bij een kleine tuin is meestal niet veel opbergruimte. Bij het kiezen van tuinslangen is het daarom belangrijk om exemplaren uit te zoeken die in opgerolde vorm weinig ruimte innemen. Een flexibele slang of een spiraalslang zijn dan goede opties. Een kenmerk van een spiraalslang is, dat die vanzelf weer in zijn opgerolde vorm springt en dat is erg handig. Dit type slangen kan worden gekoppeld aan allerlei soorten sproeikoppen. Ze voldoen prima als je de potten en planten in de tuin en op het terras water wilt geven. En het opbergen van deze tuinslangen gaat heel gemakkelijk.

Tuinproducten | Blog Op Zoek Naar De Beste Tuinslangen .2

TUINSLANGEN VOOR EEN GROTE TUIN

In grotere tuinen heb je tuinslangen nodig die sterker en langer zijn. Je kiest dan meestal voor exemplaren van 15 of 20 meter. Het is handig als je bij deze slangen meteen een systeem aanschaft waarmee de tuinslangen kunnen worden opgerold. Daarbij is keus uit verrijdbare haspels en handbediende of automatische oprol systemen aan de muur. In een grote tuin mag een slang niet achter allerlei obstakels blijven haken of gemakkelijk knikken. Een speciale coating aan de buitenwand van de slang helpt dit voorkomen. De doorsnede van tuinslangen voor grote tuinen moet groot genoeg zijn om voldoende water te kunnen geven.

Tuinproducten | Blog Op Zoek Naar De Beste Tuinslangen .3
Tuinslangen
Scroll naar top