Genieten in je tuin!

PLANTENBAKKEN IN HUIS EN TUIN

Planten brengen leven in je woning en in de tuin. Plantenbakken zijn een leuke manier om je planten op een decoratieve manier neer te zetten. Ze zijn handig, want planten in bakken kun je gemakkelijk water geven. Als je daar geen tijd voor hebt kun je kiezen voor bakken met een ingebouwd irrigatiesysteem. Dat zorgt er zelf voor dat de planten nooit verdrogen, dus daar heb je helemaal geen werk aan. Voordat je besluit welke bakken je wilt aanschaffen, is het goed om naar je woonsituatie te kijken. Want de keus is enorm en er zijn plantenbakken voor elk soort toepassing.

Tuinproducten | Blog Plantenbakken In Huis En Tuin

VERSCHILLENDE MATERIALEN

Plantenbakken zijn in principe in drie soorten materiaal te verkrijgen. Dat zijn kunststof, hout en terracotta. Het voordeel van kunststof bakken is, dat die heel lang meegaan. Als je kiest voor kunststof bakken voor buiten zullen die doorgaans niet worden aangetast door vorst. Bij plantenbakken van terracotta voor buitengebruik moet je er op letten dat die vorstbestendig zijn. Houten bakken hebben weer niet zoveel last van vorst, maar wel van water. Van een houten plantenbak weet je bij voorbaat, dat die na een aantal jaren vergaan is. Dan moet je hem vervangen.

 

 

Tuinproducten | Blog Plantenbakken In Huis En Tuin .2

DECORATIEVE PLANTENBAKKEN

Bij de aanschaf van plantenbakken heb je uiteraard veel aandacht voor de decoratieve waarde. Je hebt de meeste keus in de bakken die van een kunststof zijn gemaakt. Toch is het goed om ook rekening te houden met de planten die je in de bak wilt zetten. Als je planten in bakken zet die van veel vocht houden, moet je kiezen voor bakken waar het water niet te snel doorheen loopt. De poreuze terracotta plantenbakken vallen dan af, net zoals veel houten plantenbakken. Om minder afhankelijk te zijn van de eigenschappen van het materiaal van de bakken, kun je ervoor kiezen om de planten in een aparte pot binnen in de plantenbakken te zetten.

Tuinproducten | Blog Plantenbakken In Huis En Tuin .3
Scroll naar top