Genieten in je tuin!

REGENTONNEN: EEN OUD IDEE WEER MOOI GEMAAKT

Regentonnen kunnen een sombere indruk geven. Een oude, rottende houten ton die oma vroeger had. Je moet er niet aan denken dat je zo’n gedrocht de sfeer van je tuin laat verpesten.  Maar gelukkig hoeft dat niet. Er zijn tegenwoordig exemplaren te verkrijgen die het interieur van je tuin eerder aanvullen dan lelijker maken. De bekende tonnetje ronde exemplaren zijn nog steeds populair, maar er zijn ook prachtige ontwerpen die je nauwelijks nog tonnen kan noemen. Hoe leuk is het om water op te kunnen vangen in een druppelvormige bak?

Tuinproducten | Blog Regentonnen: Een Oud Idee Weer Mooi Gemaakt

REGENTONNEN: EEN MEUBEL VAN FORMAAT

Regentonnen moeten natuurlijk wel een beetje formaat hebben, willen ze aan hun functie voldoen. Daarmee vallen ze wel degelijk op als je ze in de tuin zet. Doe een beroep op je creativiteit. Een grote bak (rond, vierkant, cilinder-of druppelvormig…) Daar kun je vast wel iets meer mee. Zet er een aantal bloempotten naast, of pak je verfkwast weer uit de schuur. Als je niet bang bent een beetje gek te doen, dan maak je van het grote, standaard voorwerp een unieke aanvulling op de tuin.  Maak het zo stijlvol of lollig als je zelf wil.

Tuinproducten | Blog Regentonnen: Een Oud Idee Weer Mooi Gemaakt .3

HET VOORDEEL VAN REGENTONNEN

Regentonnen hebben een aantal voordelen. Na een fikse regenbui wordt een deel van het water netjes naar een plek gevoerd, waardoor je heel wat minder last hebt van regenplassen in de tuin. En zodra er droogte is, hoef je niet bang te zijn dat je planten en bloemen uitdrogen. Daarvoor hoef je dan niet meer steeds op en naar de keuken te lopen om water uit de kraan te halen. Water waarvoor je bovendien extra moet betalen. Je betaalt niet voor iets dat uit de lucht komt vallen.  Voor de milieubewuste mensen onder ons: het is ook nog eens duurzaam. Je recyclet per slot van rekening water!

Tuinproducten | Blog Regentonnen: Een Oud Idee Weer Mooi Gemaakt .2
Scroll naar top