Genieten in je tuin!

TERRASVERWARMERS KOPEN: HIER MOET JE OP LETTEN

Het is fijn om heerlijk buiten in je tuin te ontspannen, maar als het geen zomerweer is, wordt dit al snel te koud. Terrasverwarmers zijn hier een oplossing voor. Zo kun je ook bij kouder weer lekker van je tuin genieten. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je een terrasverwarmer aan wilt schaffen. Welke terrasverwarmer kies je, hoeveel kost dat en hoe gebruik je hem eigenlijk?

Tuinproducten | Blog Terrasverwarmers Kopen: Hier Moet Je Op Letten

GAS OF ELEKTRISCH: WELKE TERRASVERWARMERS ZIJN BETER?

Het is aan te raden om een elektrische terrasverwarmer te kopen. Terrasverwarmers verspillen namelijk veel energie. Als je voor elektrisch kiest, is dit met een groen elektriciteitscontract gedeeltelijk te verbeteren. Elektrische terrasverwarmers zijn bovendien makkelijker om te gebruiken. Dit vereist wel dat er een stopcontact in de buurt van de plek is waar jij je terrasverwarmer neer wilt zetten. Heb je dat niet, dan is een gasverwarmer mogelijk beter. Denk in dat geval aan de veiligheidsmaatregelen: breng de gasverwarmer bijvoorbeeld niet in de buurt van brandbare zaken. Propaan is de meest gebruikelijke brandstof voor gasverwarmers: dit heeft als voordeel dat je de verwarmer makkelijk kunt verplaatsen.

HOEVEEL KOSTEN TERRASVERWARMERS?

Terrasverwarmers verschillen in prijs afhankelijk van het vermogen en de extra functies die je erbij krijgt, zoals een afstandsbediening of een timer. Het totale kostenplaatje van een terrasverwarmer bestaat echter niet alleen uit de aanschafprijs. Ook de installeerkosten en de brandstofkosten dragen hieraan bij. Een propaan terrasverwarmer heeft meestal geen aansluitkosten en een elektrisch toestel in veel gevallen ook niet. Een aardgastoestel heeft de duurste aansluitkosten. Hier staat tegenover dat de brandstofkosten bij aardgas vaak goedkoper zijn, vooral als je de verwarmer vaak gebruikt. Gebruik je de verwarmer alleen sporadisch, dan is een elektrische verwarmer voor duurzaamheidsredenen aan te raden: bij 80 uur gebruik per jaar kost dit zo’n 30-60 euro.

Tuinproducten | Blog Terrasverwarmers Kopen: Hier Moet Je Op Letten .3

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN TERRASVERWARMERS

Zet je terrasverwarmer op een beschutte plek in je tuin: zo is de verwarmer effectiever en verspil je minder energie. Een overkapping helpt hier nog extra bij. Op deze manier blijft de plek langer en beter warm. Wil je dat je terrasverwarmer zo efficiënt mogelijk werkt, leg hem dan aan de gevel vast en hang de heaters niet te hoog. Donkere bestrating en isolatiemateriaal kunnen helpen om de warmte vast te houden. Vind je terrasverwarmers nog steeds te verspillend? Warme dekens en kussens zijn een goedkoper en duurzamer alternatief.

Tuinproducten | Blog Terrasverwarmers Kopen: Hier Moet Je Op Letten .2
Scroll naar top