Genieten in je tuin!

TUINBANKEN

Het bekendste model onder de tuinbanken zijn de parkbanken. Die zijn in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden. Parkbanken zijn tuinbanken waar je zonder kussens op een prettige manier in kunt zitten. Dat komt omdat de zitting en de leuning een vorm hebben waarmee veel ondersteuning aan het lichaam wordt gegeven. Het is bij deze tuinbanken dus niet nodig om er kussens in te leggen, al kan dat natuurlijk wel. Parkbanken zorgen voor een actieve houding, waardoor je urenlang lekker blijft zitten om met vrienden of familie te kletsen. Je kunt er natuurlijk ook in je eentje languit op gaan zitten.

Tuinproducten | Tuinbanken

TEAKHOUT

Als je besluit om uit de collectie tuinbanken een parkbank van teakhout te kopen heb je een product van topkwaliteit. Teakhout heeft die kenmerkende warme kleur, en het ruikt bovendien ontzettend lekker. Die geur en de donkere kleur zijn te behouden door de bank goed te onderhouden. Dat wil zeggen dat het hout elk jaar één of twee keer goed moet worden geolied. Door de olie hebben regen en zon minder effect op het hout. Het oliën is best veel werk. Als je daar geen zin aan hebt zal de bank na verloop van tijd een stoere grijze kleur krijgen.

GROTE COLLECTIE

Door de populariteit van de parkbanken zijn er onder de tuinbanken veel modellen van dit type bank te vinden. Er zijn veel banken voor twee of drie personen, maar ook grote banken die ruimte bieden aan wel vijf of zes personen. Daarnaast zijn er modellen die speciaal ontworpen zijn voor kinderen. Wat betreft materiaal is er ook een grote keus. Teak wordt erg veel aangeboden, maar er zijn ook geschilderde tuinbanken en parkbanken van aluminium en kunststof verkrijgbaar. Een bijzonder in het oog springend model bestaat uit een parkbank met twee zitplaatsen, die gescheiden zijn door een tafeltje.

Tuinproducten | Tuinbanken .2
Scroll naar top