Genieten in je tuin!

Tuinhuizen

Tuinproducten | Tuinhuizen

Creëer direct een andere sfeer!

een tuinhuis brengt de sfeer in de tuin

Een Tuinhuis is een leuke aanvulling op je tuin. Een tuin met een Tuinhuis zorgt voor afwisseling in de tuin, maar voorziet ook in extra ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschap, of ’s winters tuinmeubelen in opslaan. Dan worden deze spullen beschermd tegen felle zon en tegen regen. Maar als er elektriciteit wordt aangelegd kun je een Tuinhuis ook gebruiken als hobbyruimte of als werkkamer. Bij het selecteren van een nieuw Tuinhuis is het goed om na te denken over wat je ermee wilt doen. Want dat heeft consequenties voor de materialen, de vorm en de grootte van het tuinhuis.

lariks/ douglas hout brengt jarenlang plezier

Bij de kwaliteit van de materialen wordt in eerste instantie gedacht aan de levensduur van het hout. Dat is natuurlijk van groot belang, maar die kwaliteit moet je vooral in relatie tot functie van het Tuinhuis bekijken. Wie het tuinhuis vooral in de zomer wil gebruiken als plek om te zitten of om er tuinplanten te kweken, hoeft niet zoveel aandacht te hebben voor de isolatie. Maar als je er een werkruimte van wilt maken, waar je het hele jaar moet zitten, moeten de wanden goed geïsoleerd zijn en mag er geen lekkage ontstaan. Als je het Tuinhuis als atelier gebruikt zal extra lichtinval heel prettig zijn.

Tuinproducten | Tuinhuizen .2

ZELF een tuinhuis bouwpakket in elkaar zetten OF LATEN BOUWEN?

Een eenvoudig Tuinhuis bouwen en plaatsen is niet moeilijk. Vooral de Tuinhuisjes met wanden van planken kunnen prima zelf in elkaar worden gezet. Maar een Tuinhuis dat goed moet worden geïsoleerd kun je beter laten bouwen. De constructie van de wanden en het dak moeten op een goede manier worden gemonteerd om tocht te voorkomen, regenwater buiten te houden en kromtrekken te voorkomen. Door te kiezen voor goede duurzame materialen en het Tuinhuis door professionals te laten plaatsen, heb je gegarandeerd tientallen jaren plezier van je nieuwe Tuinhuis.

Genieten in je tuin!

Tuinhuizen zelf bouwen met advies

Een Tuinhuis kun je kant en klaar online kopen en hem vervolgens zelf bouwen of door een timmerman laten bouwen.  Onze specialisten geven graag tips en tricks voor het bouwen. Met deze adviezen heb je je Tuinhuis binnen no-time in je tuin staan.

Tuinproducten | Tuinhuizen .3
Scroll naar top