Genieten in je tuin!

Tuinlampen

Tuinproducten | Tuinlampen

Creëer direct een andere sfeer!

VIND DE PERFECTE TUINVERLICHTING VOOR JOUW TUIN

Tuinverlichting heeft verschillende functies en voordelen. Zo kun je makkelijker en veiliger je tuin in de nacht gebruiken. Bovendien schrikt het inbrekers af en zorgt voor een prachtige sfeer in je tuin. Bijpassende soorten Tuinverlichting zijn verkrijgbaar voor ieder van deze functies en er is ruim genoeg keuze dat je altijd wel iets moois vindt wat bij jouw tuin past. Na het installeren van de verlichting kun je optimaal van je tuin genieten, ook als het buiten donker is.

Tuinproducten | Tuinlampen .4

WELKE ENERGIESOORTEN KUN JE VOOR TUINVERLICHTING GEBRUIKEN?

Let goed op welke lampsoort je voor jouw Tuinverlichting kiest. Solar lampen zijn de milieuvriendelijkste optie, omdat ze gebruik maken van zonne-energie. Ze gaan bovendien erg lang mee. Als het donker begint te worden, gaan de lichten automatisch aan en verlichten de tuin enkele uren met zacht licht. Twee andere energiezuinige lampsoorten zijn 12 volt verlichting en LED-verlichting. LED-lampen zijn duurder, maar gaan lang mee en geven je een uitstekende lichtkwaliteit. 12 volt verlichting is makkelijk zelf te installeren en bovendien veilig. Het geeft genoeg licht voor een fijne sfeer in jouw tuin.

Tuinproducten | Tuinlampen .5

WELKE SOORTEN TUINVERLICHTING ZIJN ER ALLEMAAL?

Bij het kiezen van Tuinverlichting wil je ook kijken welke soorten armaturen het beste bij je wensen passen. Zo is wandverlichting geschikt om op een deel van een muur of schutting te richten, terwijl paaltjes ideaal zijn voor het verlichten van een pad. Wil je dat het pad zelf een subtiel licht geeft? Verwerk dan geïntegreerd licht in de tegels, het grind of de traptreden. Een ouderwetse koetslamp ziet er weer prachtig uit naast de vijver. En wil je achterin je tuin een boom of grotere blikvanger accentueren? Zet er eens een grondspot onder. Voor je balkon zijn felle spots weer minder geschikt.

HOE PLAATS JE DE TUINVERLICHTING?

Het is aan te raden om een Tuinverlichtingsplan te maken. Doe dit al voordat je de lampen koopt: zo kun je de lampen hierop aanpassen! Maak allereerst een plattegrond van de tuin, waarop je alle belangrijkste punten op schaal aanduidt. Markeer vervolgens waar je de verlichting wilt hebben en welke rol het moet spelen. Functionele Tuinverlichting is alle verlichting met het doel van veiligheid of gebruikersgemak, zoals het verlichten van deuren en paden. Accent tuinverlichting gebruik je om de aandacht op specifieke objecten te richten. De sfeerverlichting bestaat uit kleinere of zachtere lichten met als enig doel het creëren van een mooie sfeer in je tuin. Bepaal deze als laatste.

Tuinproducten | Tuinlampen .2

STORENDE TUINVERLICHTING VOORKOMEN

Wil je veel Tuinverlichting gebruiken? Pas dan op dat je je tuin niet overbelicht! De mooiste sfeer krijg je juist door een contrast tussen lichte en donkere plekken. Kijk ook uit dat je verlichting niet verblindt. Bij licht van onder- of bovenaf zal dit meestal niet het geval zijn: hier mag je dus fellere lichten gebruiken. In alle andere gevallen is het echter aan te raden om voor zachter licht te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan lampen met een witte beglazing.

Tuinlampen zijn er in allerlei stijlen

Tuinlampen zijn er in ontzettend veel stijlen, maten en kleuren. Hoewel er ontzettend veel keus is, is het soms lastig om  van te voren in te schatten welke uitstraling de tuinlampen het huis gaan geven en hoe je deze goed onderling kunt combineren tot een sfeervol geheel. We helpen graag met wat ideeën en tips hiervoor.

Tuinproducten | Tuinlampen .3
Scroll naar top