Genieten in je tuin!

Tuin meubelen

Tuinproducten | Tuinmeubelen

Creëer direct een andere sfeer!

het uitzoeken van tuin meubelen

Het uitzoeken van Tuinmeubelen kan best lastig zijn. De keus in soorten, maten en materialen is enorm. Daarom is het slim om voordat je op zoek gaat naar Tuinmeubelen te bepalen op welke manier je het tuinmeubilair gebruikt. Wie graag hele dagen in de tuin zit moet kiezen voor zitcomfort en luxe. Als je alleen in de tuin gaat zitten om een drankje te doen of te barbecueën ligt de keus voor gemakkelijk verplaatsbaar tuinmeubilair voor de hand. Vergeet ook niet te kijken naar de weersomstandigheden in je tuin. Als er vaak veel wind staat, kun je beter voor wat zwaarder tuinmeubilair kiezen.

de materiaalkeuze bepaald grotendeels de sfeer in de tuin

Eén van de belangrijkste onderdelen van de Tuinmeubelen is de tafel. Tuintafels zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, variërend van gietijzer, aluminium, glas, kunststof tot teakhout. Een tuintafel van gietijzer is erg zwaar en kan prima tegen vocht en warmte. Gietijzer gaat wel roesten, maar dat is te voorkomen met een goede bescherming. Teakhout is ook erg zwaar. Een teakhouten tafel heeft een aparte kenmerkende warme kleur. Als je die wilt behouden moet zo’n tafel regelmatig worden geolied. Daarmee wordt voorkomen dat het materiaal na verloop van enkele jaren grijs wordt. Teakhouten en gietijzeren Tuinmeubelen zijn niet geschikt als je de meubels vaak wilt verplaatsen.

Tuinproducten | Tuinmeubelen .2

KUNSTSTOF wicker TUINMEUBELEN lijken op rotan

Een nieuw materiaal, dat vooral in loungesets en tuinstoelen wordt gebruikt, is wicker. Dat is een gevlochten kunststof materiaal, dat om een metalen frame wordt gewikkeld. Het is een materiaal dat goed tegen de weersomstandigheden kan. Het heeft wel iets weg van rotan, maar is veel gemakkelijker te onderhouden. Af en toe een keertje schoonmaken met een natte doek is voldoende, Tuinmeubelen van wicker zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Wie een voorkeur heeft voor lichtgewicht kan het beste plastic Tuinmeubelen kiezen. Een goed alternatief voor plastic is textileen, een kunststof doek, dat prima bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Tuinproducten | Tuin Meubelen .4

Genieten in je tuin!

tuinmeubelen voor elk seizoen

Van je tuin genieten wil je graag het hele jaar door doen. Dan is het ook leuk om verschillende Tuinmeubelen te hebben voor alle seizoenen. Een vuurtafel bijvoorbeeld, voor wanneer het frisjes word. Of een loungebank, juist voor de warme zomeruurtjes. Heb je al een plan gemaakt welke Tuinmeubelen je zou kunnen combineren in je tuin?

Tuinproducten | Tuin Meubelen .3
Scroll naar top