Genieten in je tuin!

tuin planten en bomen

Tuinplanten en bomen online kopen heeft een voordeel.  De specialist heeft vaak alle soorten en kleuren  van een bepaalde plant of boom, zodat je zeker weet dat je exact de plant of boom kunt kiezen waar je naar zoekt. De ene hydrangea is de andere zeker niet en wanneer je hydrangeas bij elkaar zet is het soms mooi om veel van dezelfde bij elkaar te zetten. Soms krijg je de juiste uitstraling door een mooie kleuren combinatie met verschillende hydrangeas te maken.  Ook bij bomen in de tuin is het belangrijk om exact de juiste uit te zoeken. De boom blijft er immers wel een tijdje staan en dan is het goed te weten dat je niet achteraf liever een andere wilde….

planten voor in de tuin

bomen voor in de tuin

Tuinproducten | Tuinplanten En Bomen

Direct een andere sfeer!

DE JUISTE TUINPLANTEN KIEZEN

Het aanleggen van een tuin heeft te maken met de juiste selectie van de Tuinplanten. Tuinplanten uitzoeken moet met veel zorg gebeuren. Want als een tuin wordt aangelegd met alleen oog voor het design en de compositie, is de kans groot dat de planten snel dood gaan of niet goed tot hun recht komen. Dat betekent dat ze niet gaan bloeien of juist veel te hard groeien en andere planten overwoekeren. Als dat gebeurt kost het veel tijd en energie om je tuin een beetje op orde te houden. Je kunt die energie beter gebruiken bij het ontwerp van je tuin, en dat afstemmen op de omstandigheden.

Tuinproducten | Tuinplanten En Bomen .6

ONDERZOEK NAAR DE GRONDsoort

Tuinplanten groeien niet op elk soort grond. Sterker nog, ze stellen best hoge eisen aan de kwaliteit van de bodem. Het mag niet te nat zijn, niet te droog en niet te zuur, maar ook niet te kalkrijk. Om erachter te komen hoe het is gesteld met de kwaliteit van de bodem in jouw tuin kun je een grondonderzoek laten uitvoeren. Het resultaat daarvan is te gebruiken om stoffen toe te voegen die de Tuinplanten van jouw keuze nodig hebben. Houd er rekening mee dat de bodemkwaliteit continu aan het veranderen is. Je moet die extra voedingsstoffen dus elk jaar aan de bodem toevoegen.

Tuinproducten | Tuinplanten En Bomen .2

DE ROL VAN ZONLICHT

Als beginnend tuinliefhebber moet je niet de illusie hebben dat alle Tuinplanten in jouw tuin willen groeien, zelfs niet met de juiste bodemstructuur. Ook de mate waarin zonlicht in je tuin komt heeft invloed op de tuinplanten waar je uit kunt kiezen. Tuinplanten zijn grofweg verdeeld in de categorieën zon, schaduw of halfschaduw. Als je op Tuinproducten.net planten bestelt, staat er altijd wel bij waar de betreffende plant geschikt voor is. Desondanks zijn er nog meer factoren van invloed op het wel en wee van Tuinplanten. Zoals de sterkte van de wind en de planten waar ze naast staan.

Tuinproducten | Tuinplanten En Bomen .5

planten en bomen verzorgen

 Een mooie tuin heeft ook een goede verzorging nodig. Om de bloemen mooi te laten bloeien en zo lang mogelijk de bloei erin te houden bestaan middelen die dit bevorderen. Om het blad van een plant of boom zo mooi groen te houden, zijn er ook middelen. Het is alleen even weten welke middelen je op welk tijdstip kunt gebruiken voor het mooiste resultaat!

Tuinproducten | Tuinplanten En Bomen .3
Scroll naar top