Genieten in je tuin!

Tuinproducten voor elk seizoen

Er zijn tuinproducten die je altijd nodig hebt, ongeacht het seizoen. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar tuinieren is een hobby die op een negatieve manier uit de hand kan lopen als je hem niet serieus neemt. Heb je al eens geprobeerd om het gras te maaien als je het een half jaar niet maait? Dan kun je beter een kapmes gebruiken…. Dat snapt een kind, maar zo zijn er meerdere dingen die je altijd in je achterhoofd moet houden als je een tuin hebt. Welke tuinproducten moet je altijd paraat houden?

Tuinproducten | Blog Tuinproducten voor elk seizoen

ONKRUID: EEN PRODUCT VAN JE TUIN IN ELK SEIZOEN

Onkruid is een product wat je tuin aan jou gaat leveren. Helaas krijg je dat er gratis bij als je aan een tuin gaat beginnen. Het ene jaargetijde is erger dan het andere, maar onkruid kan altijd de kop op steken. En als je dat te lang laat staan kan het gaan woekeren. Dat ziet er niet alleen naar uit, het kan er ook voor zorgen dat je er extra zorgen van krijgt als je het te laat weghaalt. Heb je wel eens onkruid tussen tegels uit proberen te peuteren? Als het onkruid al flink geworteld is, moet je hard trekken en diep graven, waardoor de tegels los komen te zitten. Dat ziet er niet alleen slordig uit, het vormt ook nog eens struikelgevaar. Zorg dus voor gereedschap om onkruid te kunnen verwijderen en wieden.

Tuinproducten | Blog Tuinproducten voor elk seizoen ,2

REGENTONNEN: IN ELK SEIZOEN EEN FUNCTIE

Regentonnen zijn ook een ideaal product voor elk seizoen. Waar het ten tijde van regenval het overtollige water op kan vangen zodat je planten niet verdrinken, zo kan je er in tijden van droogte water uit halen. En als je het slim aanpakt, dan kijk je even rond naar wat voor regentonnen er tegenwoordig zijn, dat je de regenton kan kiezen die bij je past. Niet alleen wat formaat betreft, maar ook wat betreft je persoonlijke smaak in inrichting. Ze zijn er in ouderwetse houten tonnen, maar ook in moderne waterdruppelvorm. Functie met stijl, het hele jaar door.

Tuinproducten | Blog Tuinproducten voor elk seizoen .3
Scroll naar top