Genieten in je tuin!

TUINSPROEIERS HOUDEN JE TUIN OOK IN DE ZOMER GROEN

In de drogere en warmere maanden van het jaar heeft je gazon en de rest van je tuin extra water nodig om mooi groen te blijven. Heb je een klein tuintje dan kun je regelmatig water geven met een gieter of eventueel een tuinslang met sproeikop. Maar bij een grotere tuin is daar geen beginnen aan. In grote tuinen worden daarom vaak tuinsproeiers gebruikt. Je sluit de sproeier aan op een tuinslang en zo wordt je tuin egaal beregend. Er zijn veel verschillende soorten sproeiers op de markt. Welke het meest geschikt is voor jouw tuin is van een aantal factoren afhankelijk.

 

 

Tuinproducten | Blog Tuinsproeiers Houden Je Tuin Ook In De Zomer Groen

VOOR IEDERE TUIN EEN TUINSPROEIER

De twee belangrijkste aspecten waarop je moet letten bij het maken van je keuze voor een tuinsproeier zijn de grootte van je tuin en het type planten dat je er hebt staan. Zo bestaan er zogenaamde zwenksproeiers die van links naar rechts bewegen. Deze sproeiers zijn erg geschikt voor het beregenen van rechte stukken tuin of grasveld. Een ander type sproeier is de sprinkler, waarbij de waterstraal wordt onderbroken en het water wordt verstuifd. Dit type tuinsproeier wordt veel gebruikt in tuinen met onregelmatige vormen. Ten derde bestaan er cirkelsproeiers. Het water wordt draaiend over de tuin gespoten, wat een natuurlijk regenbuitje oplevert. Als je jonge of gevoelige planten hebt, is dit een ideale tuinsproeier.

Tuinproducten | Blog Tuinsproeiers Houden Je Tuin Ook In De Zomer Groen .2

GEMAKKELIJK: VERZONKEN SPROEIERS

Bovengenoemde tuinsproeiers zijn allemaal mobiel. Je kunt ze van het ene deel van de tuin naar het andere deel verplaatsen. Een alternatief zijn de zogeheten verzonken sproeiers. Deze plaats je in de grond van de tuin en blijven hier permanent aanwezig. Als je het water opendraait, komen de sproeikoppen naar boven en wordt de tuin beregend. Daarna zakken de sproeikoppen weer naar beneden zodat je ze niet ziet. Een groot voordeel van dit systeem is dat je het na één keer aanleggen niet meer hoeft te verplaatsen. Vooral in tuinen die vaak water nodig hebben is dit systeem erg gemakkelijk. Je kunt ze uitrusten met een timer om er zeker van te zijn dat je tuin voldoende – en niet te veel – water krijgt.

Tuinproducten | Blog Tuinsproeiers Houden Je Tuin Ook In De Zomer Groen .3
Scroll naar top