Genieten in je tuin!

TUINTAFELS

Tuintafels zijn in vele maten, kleuren en materialen te koop. Wie die op zoek is naar een sierlijk tafeltje van gietijzer heeft bijna evenveel keuzemogelijkheden als degenen die een grote eettafel voor in de tuin willen. Voordat je tussen alle modellen en materialen gaat kijken is het goed om even na te denken over datgene wat je met de tafel wilt doen. Want je moet kiezen voor tuintafels die niet alleen mooi zijn, maar ook geschikt voor de manier waarop je ze wilt gebruiken. Daarbij moet je kijken naar het materiaal, het gewicht en de wijze waarop ze moeten worden schoongemaakt en onderhouden.

Tuinproducten | Tuintafels

HET GEWICHT VAN DE TUINTAFEL

Wie een tafel zoekt om er planten op tentoon te stellen kan een tafel nemen die veel weegt. Zo’n tafel wordt immers vrijwel nooit verplaatst en is zwaar genoeg om bij veel wind te blijven staan. Deze tafels zijn ook geschikt om er een drankje op te zetten. Wie graag een tuintafel gebruikt om er aan te barbecueën kan beter een wat minder zware tafel kiezen. Voor het barbecueën heb je tuintafels nodig die gemakkelijk schoon te maken zijn en snel kunnen worden verplaatst. Je kunt zo’n tafel zo neerzetten dat je maximaal van de zon profiteert en dat iedereen er omheen kan zitten.

MATERIAAL VAN TUINTAFELS

Tuintafels worden van allerlei materialen gemaakt. De meest lichte tafels zijn van plastic of een andere kunststof. Die zijn schoon te maken met een lauwwarm sopje. Ze zijn flexibel in gebruik omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Alleen bij veel wind moet je oppassen dat ze niet omwaaien. Tuintafels van zwaarder materiaal en vergen meer onderhoud. Gewoon hout en gietijzer kan worden geschilderd. Teakhout moet worden geolied om de mooie donkere kleur te behouden. Net als gietijzeren tuintafels zijn ze vaak erg zwaar. Deze tafels verdienen een vaste plek in de tuin.

Tuinproducten | Tuintafels .2
Scroll naar top