Genieten in je tuin!

VEEL GEMAK IN DE TUIN MET BUITENKRANEN

Als je veel planten in de tuin hebt die je water moet geven, kan het heel handig zijn om een buitenkraan te installeren. Je hoeft zo niet iedere keer op en neer naar binnen om een gieter met water te vullen. Ook als je een gazon hebt dat je vooral in de zomer regelmatig wil bewateren, is een kraan in de tuin geen overbodige luxe. Een tuinslang die je vanaf een kraan in je woning naar het grasveld leidt is geen ideale oplossing. Maar buitenkranen zijn voor veel toepassingen erg handig. Maak je graag boswandelingen in de natuur of trek je er met een mountainbike op uit? Dan maak je je schoenen en fiets buiten schoon. Je auto wassen wordt ook een stuk gemakkelijker. En het opblaasbad van je kinderen vullen wordt kinderspel met een buitenkraan!

Tuinproducten | Blog Veel Gemak In De Tuin Met Buitenkranen

BUITENKRANEN: MODERN, KLASSIEK OF FUNCTIONEEL

Er zijn veel verschillende soorten buitenkranen te vinden in de commercie. Voor moderne tuinen zijn kranen met strakke designs te vinden en voor landelijke tuinen zijn ook bijpassende modellen te verkrijgen. Natuurlijk bestaan er ook simpele onopvallende modellen. Uiteindelijk is de functionaliteit van de kraan het belangrijkst. Daarom kun je de kraan het beste plaatsen op een plek waar je vaak water zult gebruiken, anders moet je nog ver lopen met je emmer of gieter.

 

 

Tuinproducten | Blog Veel Gemak In De Tuin Met Buitenkranen .2

GEEF VORST GEEN KANS

Met het oog op koude winters, ben je misschien bang dat een buitenkraan bij erg lage temperaturen stuk zal vriezen. Hiervoor bestaan speciale vorstvrije buitenkranen. Deze sluit je tijdens de koudste periode af en laat je het water aflopen. Doordat er geen water in de leiding zit, kan de kraan ook niet bevriezen. Let er ook op dat de waterleiding niet te lang wordt. Zo beperk je de kans op bevriezing. Er bestaan overigens ook speciale beschermhoezen voor buitenkranen. Deze zijn gemaakt van isolerend materiaal en voorkomen dat buitenkranen bij vorst zullen beschadigen.

Tuinproducten | Blog Veel Gemak In De Tuin Met Buitenkranen .3
Scroll naar top