Genieten in je tuin!

VEEL KEUS BIJ HET KIEZEN VAN TUINHEKKEN

Het is fijn om van een mooie tuin te genieten, maar om voldoende privacy te hebben moet je eigenlijk tuinhekken plaatsen. Tuinhekken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt denken aan een natuurlijk tuinhek, zoals een haak van coniferen, haagbeuk of een andere liefst groenblijvende plant. Zo’n groene haag is echter vooral in de winter geen garantie voor een goede afscherming. Een ander nadeel van groene tuinhekken is, dat ze het nodige aan onderhoud vergen. Want ze moeten minimaal één keer per jaar worden gesnoeid om ze er netjes uit te laten zien.

Tuinproducten | Blog Veel Keus Bij Het Kiezen Van Tuinhekken

HOUTEN TUINHEKKEN PLAATSEN

Een veel gekozen alternatief voor een groene afscheiding zijn houten tuinhekken of schuttingen. Ook die zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Als je privacy wilt wordt aanbevolen om tuinhekken te kiezen van minstens 1.50 meter hoogte. Gemeenten stellen een maximum aan de hoogte van schuttingen. Als je een hoge schutting wilt, is het aan te raden om te controleren welke hoogte in jouw gemeente is toegestaan. Ook overleg met de buren is aan te bevelen. Soms kun je besluiten om de kosten van tuinhekken samen te delen. Dat is fijn, want een kwalitatief goede schutting plaatsen kan tamelijk kostbaar zijn.

Tuinproducten | Blog Veel Keus Bij Het Kiezen Van Tuinhekken .2

TUINHEKKEN VAN ANDERE MATERIALEN

De meeste tuinhekken die een afscheiding vormen tussen tuinen zijn gemaakt van hout. Een schutting van een goede kwaliteit hout gaat tussen de 20 en 30 jaar mee. Goedkopere tuinhekken zijn meestal na een jaar of tien aan vervanging toe. Tuinhekken van steen, gaas, schans- en steenkorven, etc. hebben een veel langere levensduur. Maar niet iedereen vindt het leuk om zo’n afscheiding in zijn tuin te hebben. Deze tuinhekken zijn erg breed. Je kunt er wel planten tegenaan laten groeien. Op die manier creëer je toch weer een soort groene tuinafscheiding.

Tuinproducten | Blog Veel Keus Bij Het Kiezen Van Tuinhekken .3
Scroll naar top