Genieten in je tuin!

VIJVERPLANTEN ZIJN GOED VOOR JE VIJVER

Heb je een vijver en wil je die goed verzorgen? Dan raden we je aan om eens te denken aan het aanschaffen van vijverplanten. Een andere term voor deze planten zijn zuurstofplanten of waterplanten. Deze planten worden vaak op een plek waar water is geplant, zoals in een plas, aquarium of vijver. Zoals de naam zuurstofplant al zegt, zorgen de planten ervoor dat het water van zuurstof wordt voorzien. Dit doen ze door middel van het opnemen van koolzuur en daarna het afgeven van zuurstof aan het water. Zo is er een wisselwerking tussen de plant en het water. Meestal zijn deze planten geheel onder water te vinden en ze zijn te herkennen als stengels en bladeren. Soms groeit er ook een bloem uit, die je dan vaak boven water ziet komen.  In Nederland hebben we niet heel veel soorten vijverplanten, maar gelukkig kun je ze wel inkopen en planten in je eigen vijver. Zo geef je je water dat extra beetje zuurstof en voeding en wordt je vijver goed verzorgt en hoef je zelf niks hieraan te doen.

Tuinproducten | Blog Vijverplanten Zijn Goed Voor Je Vijver

VERSCHILLENDE SOORTEN

In Nederland en België zijn er nog maar weinig vijver- of zuurstofplanten te vinden. Gelukkig komen er de laatste paar jaren weer meer op door betere bemesting en een nieuwe wet rondom de planten. De bekendste en belangrijkste soorten in Nederland en België zijn onder andere de aarvederkruid, bronmos, waterviolier, krabbenscheer, vlottende waterranonkel, gedoornd hoornblad, brede waterpest, glanzig en gekroesd fonteinkruid. Deze planten komen beiden in de natuur voor en zijn te koop om aan te schaffen voor je eigen vijver of aquarium.

WAAROM JE ZE MOET AANSCHAFFEN

Vijverplanten zijn goed voor je vijver. Door de planten toe te voegen aan je vijver zorg je ervoor dat je vijver gezond blijft en het water genoeg zuurstof krijgt. De planten hebben een zuiverend vermogen doordat ze bepaalde voedingstoffen uit het water opeten. Zo blijft er weinig voedsel over in je vijver en vermindert dit de kans op groei van wieren in je water.

Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te koop op het internet of je gaat langs een van de tuinwinkels bij je in de buurt. Beiden zullen een assortiment aan vijverplanten hebben. De planten zuiveren je water, geven ze zuurstof en ze staan ook nog eens mooi. Ze zijn daarnaast ook niet prijzig. Er zitten dus alleen maar pluspunten aan. Waar wacht je nog op: ga ze bestellen en wees lief voor je vijver!

Tuinproducten | Blog Vijverplanten Zijn Goed Voor Je Vijver .2
Scroll naar top