Genieten in je tuin!

WAT IEDEREEN MOET WETEN OVER HANGMATTEN

Liggen in een hangmat is ontspannend en geeft je een echt vakantiegevoel. Steeds meer mensen hangen hangmatten op in hun eigen tuin of op de camping. Wil je ook een hangmat aanschaffen? Dan is het handig om een aantal dingen te weten. Weet je bijvoorbeeld al hoe je hangmatten ophangt? En wist je dat de meeste mensen op de verkeerde manier in een hangmat liggen, waardoor ze het ideale ligcomfort mislopen?

Tuinproducten | Wat Iedereen Moet Weten Over Hangmatten

HOE HANG JE HANGMATTEN OP?

Er zijn verschillende manieren om hangmatten op te hangen. Heb je een hangmat met spreidstok, hang deze dan zo strak mogelijk tussen twee punten op op een hoogte van ongeveer 120-130 centimeter. Bij een hangmat zonder spreidstok wil je dat de uiteinden van de hangmat op ooghoogte hangen, dus rond de 180 centimeter. Extra touwen aan de uiteindes hangen dan hoger en het midden van de hangmat hangt lager. Houd er rekening mee dat de hangmat nog een stuk gaat zakken onder jouw gewicht. Je wilt hem niet te strak hangen, maar dus ook niet te los.

DE BESTE MANIER OM IN HANGMATTEN TE LIGGEN

Veel mensen hebben de neiging om in de richting van de hangmat te liggen, dus met het hoofd naar één punt en met de voeten naar de andere. Deze kromme houding is echter niet heel comfortabel en kan voor nek- en rugpijn zorgen. Ook lig je zo in een soort cocon waarbij de stof over je heen valt en je je opgesloten kunt voelen. Diagonaal liggen is in de meeste hangmatten de beste houding. Zo lig je ongeveer recht en is je lichaamsgewicht goed over de hangmat verdeeld. Dat is comfortabel en beter voor je rug. Tegelijkertijd kun je vanuit deze open positie beter naar de lucht en de omgeving kijken.

HANGMATTEN SCHOON EN MOOI HOUDEN

Een hangmat kan gewassen worden. Dit kun je met de hand doen of in de wasmachine, als je deze instelt op een korte cyclus van 30 graden. Wil je voorkomen dat alle touwtjes met elkaar verwikkeld raken? Leg daar dan een knoop in voordat je de hangmat in de wasmachine stopt. Heb je een hangmat met spreidstok? Deze past niet in de wasmachine of een teiltje, maar je kunt hem wel in de badkuip wassen. Hangmatten hebben geen ander onderhoud nodig. Wel is het aan te raden je hangmat binnen te halen als het regent of als je hem lange tijd niet gebruikt. Zorg er dan voor dat hij droog is en buiten bereik van muizen.

Tuinproducten | Wat Iedereen Moet Weten Over Hangmatten .2
Scroll naar top