Genieten in je tuin!

WAT IS DE BESTE ZONWERING?

Warm zomerweer is binnenshuis niet altijd even prettig. Een zonwering kan uitkomst bieden, vooral als je een raam op het zuiden hebt. De meeste warmte komt immers de woning binnen door zonnewarmte. Als je die tegenhoudt scheelt dat enorm in de temperatuur binnenshuis. Het is ook mogelijk om zonwering in huis voor de ramen te doen. Maar dat werkt minder goed, omdat de warmte van de zon dan in de zonwering gaat zitten, en dan heb je de warmte dus al binnen. Bij het selecteren van buitenzonwering is er een groot palet aan systemen waaruit je kunt kiezen.

Tuinproducten | Wat Is De Beste Zonwering?

MINDER ZON EN MEER VEILIGHEID

Behalve dat een buitenzonwering de warmte buiten houdt, zorgen sommige systemen er ook voor dat je woning beter is beveiligd. Over het algemeen wordt de decoratieve waarde van deze systemen, die voor de ramen zitten, minder gewaardeerd dan die van andere typen zonwering. Een voordeel van zonwering die helemaal uitklapt is, dat je daar bij warm weer onder kunt gaan zitten. Deze schermen zorgen dus niet alleen voor een lagere temperatuur in huis, maar ook voor aangename schaduw plekken buitenshuis. Sommige systemen zijn zelfs geschikt om er onder te zitten als het gaat regenen.

WELKE TYPEN ZONWERING ZIJN ER?

De keus is groot als je voor een zonwering buiten kiest. Ten eerste zijn er de rolluiken, die elektrisch worden bediend. Zoals gezegd is dat tevens een barrière voor inbrekers. Een meer decoratief systeem is een uitval zonnescherm. Deze systemen zitten aan de muur vast en kunnen handmatig of elektrisch een aantal meters uitschuiven. De werking lijkt erg op die van knikarmschermen. Uitvalschermen en knikarmschermen houden de zon tegen met een doek. Als je een mooie nostalgische uitstraling voor je woning wilt kies je als zonwering voor markiezen. Dat zijn charmante ouderwets uitziende zonneschermen, die de ramen goed beschermen tegen rechtstreeks invallend zonlicht

Tuinproducten | Wat Is De Beste Zonwering? .2
Scroll naar top