Genieten in je tuin!

WATERPOMPEN ALS ALTERNATIEF VOOR LEIDINGWATER

Voor de planten in je tuin is de zomer een lastige periode, want het kan lange tijd achter elkaar droog en warm weer blijven. De tuin moet dan worden gesproeid. Met behulp van waterpompen hoef je geen gebruik te maken van leidingwater. Als bron is oppervlaktewater uit kanalen, sloten, rivieren en meren te gebruiken. Waterpompen zijn ook geschikt om water uit bronnen op te pompen. Als je van plan bent om waterpompen aan te schaffen is het van belang om je daar goed op voor te bereiden. Want de pompen moeten geschikt zijn om het water uit de door jou gekozen bronnen op te pompen.

Tuinproducten | Blog Waterpompen Als Alternatief Voor Leidingwater

KRITISCHE FACTOREN BIJ HET KIEZEN VAN WATERPOMPEN

Waterpompen zijn in vier categorie├źn verkrijgbaar. Dat zijn beregeningspompen, bronpompen, hydrofoorpompen en motorpompen. De apparaten uit elke categorie hebben eigen kenmerken en ze werken alleen goed in specifieke situaties. Als er in de buurt van de waterpompen elektriciteit aanwezig is valt de motorpomp af. Die draait op benzine en wordt alleen gebruikt in weilanden om water uit sloten te pompen. Als je water wilt oppompen uit een bron, waarbij de bron dieper is dan 9 meter, dan kan dat alleen met een bronpomp. De andere waterpompen kunnen water hooguit 9 meter omhoog pompen.

Tuinproducten | Blog Waterpompen Als Alternatief Voor Leidingwater .2

WATERPOMPEN VOOR OPPERVLAKTEWATER

In de meeste gevallen zijn de beregeningspomp en de hydrofoorpomp de aangewezen waterpompen voor tuinen. Deze pompen liggen niet in het water, zoals de bronpomp. Ze kunnen oppervlaktewater en water uit minder diep gelegen bronnen oppompen om de tuin te beregenen. Toch is er nog wat nader onderzoek nodig voor de juiste keuze van de waterpompen. Want de capaciteit is ook van belang bij het kiezen. Let dus op dat je op zoek gaat naar waterpompen waarop je het aantal sprinklers en sproeiers kunt aansluiten, dat nodig is om jouw tuin voldoende nat te houden in droge zomers.

Tuinproducten | Blog Waterpompen Als Alternatief Voor Leidingwater .3
Scroll naar top