Genieten in je tuin!

ZO VIND JE TUINTAFELS DIE BIJ JOUW WENSEN PASSEN

Een tuintafel maakt van jouw tuin of terras een woonruimte met allerlei mogelijkheden. Zo kun je buiten avondeten, spelletjes doen met je kinderen of lekker in het zonnetje een boek lezen. Let bij het kiezen van tuintafels op de vorm en afmetingen. Je wilt namelijk dat deze passen bij de vorm en grootte van je tuin, zodat je prettig rond kunt lopen en het er mooi uitziet. Houd ook rekening met de stoelen of banken die je rond je tuintafel wilt zetten. Het is natuurlijk niet wenselijk dat je banken te hoog zijn voor je tafel, of dat er vanwege een te grote tafel geen ruimte meer is voor stoelen.

Tuinproducten | Zo Vind Je Tuintafels Die Bij Jouw Wensen Passen

HOUTEN TUINTAFELS

Ook het materiaal van je tafel is iets om te overwegen. Er zijn veel verschillende opties met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Zo is hout een klassiek materiaal dat je tuin een natuurlijke uitstraling geeft. Het is duurzaam en makkelijk te repareren, maar vereist wel wat onderhoud. Hoeveel onderhoud nodig is, hangt af van de houtsoort: zo hebben tuintafels van teakhout minder onderhoud nodig dan die van hardhout, omdat teakhout door zijn natuurlijk oliegehalte niet makkelijk gaat rotten. Wat de prijsklasse betreft, zit hout ergens in het midden: het is duurder dan kunststof of aluminium, maar goedkoper dan luxe materialen zoals steen en roestvrij staal.

LICHTERE TUINTAFELS: KUNSTSTOF, WICKER EN ALUMINIUM

Kunststof tuintafels zijn voordelig, milieuvriendelijk en hebben geen onderhoud nodig behalve af en toe een schoonmaakbeurt. Ook is kunststof heel licht van gewicht, waardoor je het makkelijker kunt verplaatsen. Hier staat tegenover dat deze tuintafels door het lichte gewicht sneller gaan schudden als iemand er tegenaan botst. Een speciaal soort kunststof is wicker, dat lijkt op riet. Wicker kent veel verschil in kwaliteit: let hier dus extra goed op bij het kiezen van je tafel. Aluminium is een ander licht en goedkoop materiaal. Het gaat lang mee, omdat het weersbestendig is, maar heeft als nadeel dat het snel heet wordt in de zon.

STERKERE TUINTAFELS: STEEN EN ROESTVRIJ STAAL

Zoek je een bijzonder sterk materiaal dat extra lang meegaat en ben je bereid hier iets meer voor uit te geven? Kies dan voor tuintafels van steen of roestvrij staal. Roestvrij staal ziet er modern uit, is tegen van alles bestendig en heeft heel weinig onderhoud nodig. Een stenen tuintafel van bijvoorbeeld graniet of natuursteen is het duurst, maar gaat het langst mee van allemaal. Het raakt vrijwel nooit beschadigd en vereist geen enkel onderhoud. Dat is makkelijk en vooral erg duurzaam.

Tuinproducten | Zo Vind Je Tuintafels Die Bij Jouw Wensen Passen .2
Scroll naar top